De ce să vizitezi Constanța în extrasezon

De ce să vizitezi Constanța în extrasezon

Constanța este o destinație populară în timpul verii și ofertantă pentru activități de o zi în vacanța de o săptămână la mare. Dar are foarte multe de oferit și în extrasezon, într-o vacanță de tip city-break, în care marea și plimbarea pe faleză să nu fie principala atracție. Cu muzee și biserici unice în România, clădiri de patrimoniu ce au scris istoria, gastronomie și atmosferă, Constanța se încadrează în genul de evadare din cotidian pe care ne-o dorim la un moment dat nu foarte departe de casă.

Câteva zile petrecute la Constanța îți dau sentimentul că ai vizitat Occidentul și Orientul în același timp. Mai multe tipuri de tururi pe care le poți face singur sau ghidat îți dezvăluie un oraș fermecător și efervescent. O experiență în sine este și cazarea în orașul de la malul mării, unde foarte multe clădiri vechi au devenit, sub înfățișarea dată de arhitecți celebri, cele mai luxoase locuri de cazare pentru turiștii ajunși aici.    

Piața Ovidiu și celebrarea multiculturalismului

Situată în centrul vechi, Piața Ovidiu este unul dintre cele mai populare locuri ale orașului. Poartă numele poetului roman Publius Ovidius Naso, exilat aici în anul 8 d.Hr, a cărui statuie este prima ridicată la Constanța. Un tur prin piață include Muzeul de Istorie și Arheologie, care îți oferă o incursiune fascinantă în istoria și cultura regiunii Dobrogea, Casa Damadian, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, Marea Moschee, ctitorită de Regele Carol I la începutul secolului XX pentru comunitatea musulmană din oraș. Și tot în zonă, Bazilica Sfântul Anton de Padova, un monument istoric din 1938, construită din cărămidă roșie în stilul lăcașurilor de cult din zona de nord a Italiei. De altfel, pe o arie restrânsă în jurul Pieței Ovidiu se găsesc opt lăcașe de cult. Octogonul confesional al celui mai vechi oraș al României cuprinde și Geamia Hunkia, Biserica Armenească, Biserica Greacă, Biserica Catolică, Biserica Bulgară, Biserica Ortodoxă, declarate toate monumente istorice de categoria A.  

Beautiful sunrise with silhouettes of people and birds, View from promenade.
Seafront at the Black Sea in Constanta City ,Romania . View of the Statue of Mihai Eminescu,great romanian writer, executed by the sculptor Oscar Han .On the pedestal , face of the Calliope muse.
Aerial view of Constanta city – Romania, drone view
Roman Edifice, part of Old Town of Constanta – 2500 years old ,historically known as Tomis, situated on the Black Sea coast.
The Great Mahmudiye Mosque (Moscheea Mare Mahmoud II) built in 1910 by King Carol I, famous architecture and religious monument in Constanta, Romania

Din Piața Ovidiu ai o priveliște fantastică asupra Portului Turistic Tomis, cu pleiada sa de ambarcațiuni, marea întinsă până la infinit și șirul de restaurante care pot să-ți ofere la final de tur pietonal o experiență culinară de neuitat.

De la monumentele arheologice antice la arhitectura Art Nouveau

Parcul Arheologic din centrul orașului este un muzeu de istorie în aer liber, într-o zonă înconjurată de verdeață, mărginită de Primărie și Bulevardul Ferdinand. O plimbare pe aleile parcului dezvăluie ruinele Zidului de incintă al vechii cetăți Tomis, rămășițele Turnului Măcelarilor, coloane și vase ceramice ce datează din perioada romano-bizantină.

Emblema orașului este Cazinoul situat pe malul Mării Negre, o perlă a arhitecturii Art Nouveau, care datează din 1910 și care atrăgea în timpul domniei Regelui Carol I turiști din toată Europa. Poate fi admirat numai din exterior până la finalizarea lucrărilor de modernizare, anul următor, ca o completare a unei plimbări relaxante pe promenada care se întinde de-a lungul Mării Negre. Includeți în tur și Farul Genovez aflat în zonă, un reper istoric din perioada medievală care vă oferă din vârf o imagine de ansamblu a orașului de la malul mării. Despre far se știe că a fost construit de o firmă britanică în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, nu de genovezi, și că și-a îndeplinit rolul de ghidare a corăbiilor care navigau pe mare pentru mai bine de 50 de ani. A fost înlocuit de Farul Carol, construit în incinta portului, când Constanța începea un amplu proces de modernizare. 

Cazări de cinci stele în centrul vechi al orașului, la prețuri atractive în extrasezon

Pe strada Marcus Aurelius a fost refăcută din temelii una dintre clădirile vechi ale centrului orașului și pusă la dispoziția turiștilor de Constanța tot timpul anului. Este la numai câțiva pași de Piața Ovidiu și atracțiile sale turistice și foarte aproape de Cazinou și faleză. Apartamentele Rezident Tomis Marina se închiriază în regim hotelier cu tot cu răsăritul de soare din Marea Neagră, fiind amplasate lângă mare, deasupra Portului Turistic Tomis. Au toate dotările necesare locuirii departe de casă, într-un decor modern și prietenos, o recepție virtuală și un sistem complet digitalizat pentru rezervare, plată și check-in, astfel încât city-break-ul la Constanța să fie în toate aspectele sale o experiență pe gustul oricărui oaspete în căutare de Orient și Occident încărcat de istorie, în orice anotimp, la malul mării.     

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *