Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cele 3 alimente pe care le consumă zilnic. Contribuie la sănătatea creierului

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cele 3 alimente pe care le consumă zilnic. Contribuie la sănătatea creierului

Dr. Mihail Pautov a spus care sunt cele 3 alimente pe care le consumă zilnic și care ajută la menținerea sănătății creierului. Cei care le mănâncă au parte de numeroase beneficii pentru sănătate.

Cele 3 alimente pe care Dr. Mihail Pautov le consumă zilnic. Mențin sănătatea creierului

Cunoscutul medic a vorbit despre alimentele pe care are grijă să le mănânce în fiecare zi, deoarece contribuie la sănătatea creierului. Este vorba despre niște alimente foarte accesibile, cu multe beneficii.

Dr. Mihail consumă zilnic un pumn de afine, fie că sunt proaspete sau congelate. Aceste fructe conțin mulți antioxidanți, motiv pentru care sunt bune pentru a menține sănătatea creierului.

În anumite studii s-a dovedit că un pumn de afine mâncat înainte de examen sau înainte de a învăța ceva te ajută să reții mai mai bine informația sau să treci mai ușor peste acel examen.

Aici se specifică efectul acut pozitiv asupra creierului. Mai mult decât atât, cei care consumă afine au un risc mai mic de a face declin cognitiv în timp, a spus medicul pe Facebook.

Medicul a mai spus că obișnuiește să consume zilnic un pumn nuci. Acestea sunt sănătoase deoarece conțin o cantitate mare de Omega 3. Persoanele care le consumă au un risc mult mai mic de a dezvolta afecțiuni precum demență sau Alzheimer.

“Al doilea aliment pe care îl mănânc sunt nucile sau alunele de orice fel, dar nucile sunt cele mai accesibile în România și sunt pline de Omega 3 și, din nou, cei care mănâncă un pumn de nuci în fiecare zi au un risc mult mai mic de a face declin cognitiv, demență sau Alzheimer în timp”, a explicat medicul pe pagina sa de Facebook.

Cafeaua are beneficii pentru sănătatea creierului

De asemenea, medicul a mai spus că bea zilnic câte cinci cești de cafea neagră, cu puțin lapte. Acesta o preferă pe cea care este mai puțin prăjită, întrucât are mai mult nutrienți.

Totodată, cafeaua contribuie la menținerea sănătății creierului și la un risc mai scăzut de a dezvolta afecțiuni grave în timp. “Al treilea lucru pe care îl consum sunt cinci cești de cafea neagră cu un pic de lapte.

Eu prefer să consum cafea brună, cafea care nu este foarte intens prăjită, pentru că aceea își păstrează cei mai mulți nutrienți și este dovedit în studii că cei care consumă cafea au un risc cu până la 20% mai mic de a face AVC și un risc mult mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a mai precizat medicul.

Dr. Mihail Pautov postează, pe rețelele sociale, sfaturi și sugestii pentru un stil de viață sănătos. Specialistul a spus, de curând, câte legume e bine să consumăm zilnic, de fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *