„El a fost totul meu, ne vom reîntâlni”. Silvia Stanciu dezvăluie cum arată viața ei după pierderea lui Dan Matei Agathon și succesul trupei Etno

„El a fost totul meu, ne vom reîntâlni”. Silvia Stanciu dezvăluie cum arată viața ei după pierderea lui Dan Matei Agathon și succesul trupei Etno

Silvia „Sylvie” Stanciu, fosta componentă a trupei Etno, își deschide sufletul și face dezvăluiri neștiute despre cariera și viața personală, în exclusivitate pentru UNICA.ro. Actrița Teatrului Muzical Ambasadorii și prezentatoarea LOTO, în zilele de joi și duminică, ne duce în culisele vieții ei și ne face mărturii despre copilărie, cariera artistică și viața personală. Silvia Stanciu ne vorbește, cu sinceritate, și despre marea iubire trăită în timpul relației cu Dan Matei Agathon, politician care a încetat din viață în iulie 2023.

Silvia Stanciu, cunoscută și ca prezentatoarea de la Loto, s-a lansat odată cu trupa Etno, alături de Radu Ille și Simona Secrier, soția celebrului artist Mihai Constantinescu. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Silvia Stanciu, în vârstă de 44 de ani, recunoaște că, datorită carierei și a muncii, nu prea a avut timp de distracții. Aflăm ce a însemnat pentru ea Dan Matei Agathon, omul care i-a fost în permanență alături și cu care a avut o relație vreme de 10 ani, dar și cum face față celei mai grele perioade din viața ei. Ghidată de discreție, Sylvie și-a trăit poveștile de dragoste departe de lumina reflectoarelor. Despre marea iubire simțită alături de Dan Matei Agathon spune că “există suflete pereche și cine nu crede în asta nu i-a fost dat să trăiască așa experiență”.

Sylvie ne povestește cum a fost ținta bullying-ului în liceu și aflăm motivul real pentru care nu rămas în America, acolo unde a avut șansa să-și dezvolte o carieră.

Silvia Stanciu: „Am vrut să fiu că Shirley Temple”

Ai devenit cunoscută odată cu intrarea în trupa Etno. Ce îți mai amintești din perioada aceea?

Îmi amintesc multe lucruri. Mă inscrisesem în baza de date a firmei de impresariat UMA de un an de zile și, deși se formau trupe pe bandă rulantă, pe mine nu mă chemau. Asta pentru că erau sute de tineri cu cv-uri depuse. Dosarele erau într-un mare dulap și nu prea aveau timp să se uite printre ele.

Într-o zi am sunat să întreb de ce nu mă cheamă la probă și mi-au răspuns, în sfârșit. „Hei, ești omul potrivit la locul potrivit. Formăm o trupă, stilul de muzică este etno și tu ești foarte potrivită pentru ceea ce noi am gândit în proiect“ mi-au zis.  În noaptea aceea am înregistrat alături de viitorii mei colegi Simona Secrier și Radu Ille prima noastră piesă, „Vino bade-n deal la vie”. A fost masterizată, a plecat la casa de producție Cat Music și dimineață, până în 12.00, compilația a fost distribuită la punctele de vânzare. Țin minte că am trecut prin piața Obor și tarabagii care vindeau casete ascultau această compilație la fiecare șir de tarabe. Cu primele patru piese am avut primul spectacol în București, cam la o săptămâna din acel moment. Așa se mișcau lucrurile în anul 2000.

Silvia Stanciu, Radu Ille si Simona Secrier. Sursă foto: Arhivă personală

„În acel spectacol am fost copilul Elenei Ceaușescu”

Cum a fost prima dată când ai urcat pe scenă? Îți mai aduci aminte de vreo întâmplare?

Eu am urcat pe scenă prima dată la 5 ani. Am fost selectată din câteva sute de copii, în spectacolul de gradul 0 al lui Hero Lupescu. Era un spectacol dedicat soților Ceaușescu într-o zi festivă. În acel spectacol am fost copilul Elenei Ceaușescu, pe care oamenii îl purtau pe brațe și îl duceau spre geamul cu gratii unde mama arestată își lua adio în lacrimi. Mă lua în brațe, mă pupa, plângeam amândouă și apoi eram smulsă și îndepărtată. Era un spectacol complex. Pe lângă momentul de actorie, aveam și momente de dans. Rolul mamei a fost interpretat de regretata soție a domnului Gheorghe Turda, Elisabeta Turda.

Silvia Stanciu, despre reunirea trupei Etno: „Cu Dan mi-ar plăcea să cânt”

Cu cine te-ai înțeles mai bine, cu Radu Ille sau cu Dan Lazăr? 

Eu mă înțeleg bine cu oricine. Prietenii leg mai rar. Nu am fost prietenă cu niciunul, doar colegi. Dar dacă ne întâlnim și azi putem să facem ceva frumos împreună. Știu cum să funcționez și cu Radu și cu Dan. Sunt diferiți.

Cu Radu am avut anii trecuți interviuri, l-am avut invitat în emisiunea „Dedicații muzicale” la TVRi, a cărei gazdă eram. Cu Dan mi-ar plăcea să cânt dacă s-ar reface formula Etno, în varianta live și cu band. Dan gestionează bine un band sau un proiect muzical, e atent la detalii și pretențios.

Silvia “Sylvie” Stanciu: „Un artist care transmite o energie bună e aplaudat și la metrou”

Erai foarte tânăra atunci. Cum ai reușit să gestionezi succesul, care a venit imediat?

Nu am simțit asta ca pe o povară. Mă bucuram de oameni și de faptul că ei se bucură cu noi. Am fost la fel mereu. În copilărie, atunci, acum și așa voi fi mereu. E normal să fie succes. Artiștii oferă parte din energia și sufletul lor pe scenă. Asta este soare, lumină, bucurie. Un artist care transmite o energie bună e aplaudat și la metrou. Știm asta și e verificată treaba.

Apoi a apărut pasiunea pentru teatru.

Eu mi-am dorit din copilărie să fiu artist complet: să cânt, să dansez, să joc teatru. Am vrut să fiu ca Shirley Temple. Am făcut balet, canto, pian. La 10 ani am învățat să bat step de la maestrul Mihai Panait, care lucra cu mine și cu Mihai Mălaimare în același timp. Eram boboci amândoi. Nu am avut ocazii multe să joc teatru sau film foarte mult în copilărie. Castinguri sunt puține și e o lume greu de pătruns, fără o rețetă sau un drum clar de urmat.

Silvia “Sylvie” Stanciu, despre cenzura regimului comunist: „Am fost înlocuită cu o fată propusă de cenzori”

Ai avut probleme cu cenzura?

Da. În 1988 am jucat în filmul „Miracolul”, regizat de Tudor Mărăscu. Apoi am filmat cam jumătate din secvențele pentru „Să-ți vorbesc despre mine” regia Mișu Constantinescu. Aici a intervenit cenzura. Citește continuarea pe Unica.ro

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *