Factori de luat în considerare atunci când contractați o facilitate de credit pentru afacerea dvs.

Factori de luat în considerare atunci când contractați o facilitate de credit pentru afacerea dvs.

Poate ați observat că există o creștere mare a anunțurilor de împrumut și a telemarketingului care vă spun cât de ușor este să accesați un împrumut, etalând procese ușoare de solicitare a împrumutului și termene rapide de plată care vă tentează să primiți banii în mână. Adevărul este că împrumutul de bani este doar o decizie pe care ar trebui să o luați cu o planificare și o cercetare corespunzătoare. Înainte de a accesa un credit online sau în orice alt mod, trebuie să vă gândiți la motivul pentru care vă împrumutați și la modul în care rambursările vor avea un impact asupra bugetului dumneavoastră. Împrumuturile sunt bune, mai ales atunci când sunt structurate și bine planificate. Iată câteva lucruri la care ar trebui să vă gândiți înainte de a apela la o facilitate de credit.

Aspecte care ar trebui să vă influențeze opțiunile de împrumut

Conducerea unei afaceri necesită o planificare strategică și o execuție atentă a planurilor. Planificarea financiară este o decizie vitală care poate afecta sănătatea și longevitatea afacerii dumneavoastră, precum și profitabilitatea și creșterea acesteia. În calitate de proprietar de afacere, trebuie să luați în considerare cu atenție toate sursele de finanțare internă și externă. Este important să analizați un creditor înainte de a vă angaja într-un contract de împrumut, deoarece atunci când afacerea dvs. nu poate rambursa împrumutul așa cum a fost convenit, atunci apar probleme de lichiditate. Dacă nu sunt corectate la timp, acestea pot duce la lichidare sau la faliment. În plus, atunci când afacerea nu este în măsură să își ramburseze creditorii sau creditorii, profitabilitatea și creșterea acesteia sunt puternic afectate. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a împrumuta bani pentru a-i injecta în afacerea dumneavoastră.

1. Scopul banilor

Există diferite tipuri de opțiuni de creditare, fiecare dintre acestea diferind în ceea ce privește perioada de rambursare, ratele dobânzii și flexibilitatea. Caracterul adecvat al finanțării depinde foarte mult de problema pe care banii sunt meniți să o rezolve și de durata proiectului.

Proiecte pe termen scurt: Uneori, afacerea are nevoie de o injecție de numerar pentru proiecte care se derulează timp de câteva luni (de preferință, mai puțin de un an). Astfel de proiecte includ funcționarea zilnică a afacerii, achizițiile de stocuri pentru a face față unei creșteri fără precedent a cererii sau lichidități rapide pentru plata facturilor. Astfel de nevoi sunt cel mai bine satisfăcute prin contractarea unei facilități de descoperit de cont, a unui credit comercial, a unui factoring de facturi sau prin împrumuturi de la prieteni și familie. Băncile oferă, de asemenea, împrumuturi pe termen scurt pentru acoperirea salariilor și facturilor lunare, cu proiecția că suma va fi plătită atunci când clienții cu credite își vor achita facturile.
Proiecte pe termen mediu: Acestea durează, de obicei, între un an și cinci ani și funcționează cel mai bine atunci când o întreprindere intenționează să achiziționeze sau să își modernizeze activele fizice, proprietățile, utilajele, hardware-ul sau tehnologia. Întreprinderea poate alege să ia în leasing sau să contracteze un credit de finanțare a activelor care se întinde pe o perioadă lungă de timp pentru a permite întreprinderii să ramburseze facilitatea fără presiune.
Proiecte pe termen lung: Acestea se întind adesea pe o perioadă mai lungă de cinci ani și sunt cele mai bune pentru activele fixe, cum ar fi achiziționarea de terenuri sau de tehnologie inovatoare. Capitalul de risc se încadrează în această categorie pentru întreprinderile aflate la început de drum, deoarece le permite să se stabilească și să se dezvolte fără presiune financiară.

2. Costul împrumutului

Nicio finanțare nu este gratuită. S-ar putea să accesați opțiuni ieftine, dar nu există niciodată o finanțare gratuită și, prin urmare, trebuie să luați în considerare costurile și modul în care acestea vă afectează rezultatul final și profitabilitatea. Finanțarea internă este adesea cea mai ieftină, deoarece fondurile se rotesc în cadrul afacerii. Cu toate acestea, odată ce începeți să explorați finanțarea externă, analizați cu atenție ratele dobânzilor, costurile administrative, valoarea ratelor și suma totală care trebuie rambursată. Apoi, evaluați capacitatea de rambursare a afacerii dvs. și rentabilitatea acestei finanțări.

3. Durata facilității de credit

În calitate de proprietar de afacere, trebuie să evaluați capacitatea afacerii dvs. de a rambursa împrumutul și să decideți cât timp doriți să serviți acea facilitate. După cum s-a menționat anterior, finanțarea pe termen scurt ar trebui să acopere nevoile pe termen scurt, în timp ce finanțările pe termen lung ar trebui să se adreseze proiectelor pe termen lung. Este riscant să le amestecați pe cele două. Cu cât perioada este mai scurtă, cu atât ratele dobânzilor sunt mai mari, deoarece plățile dobânzilor sunt menite să se transforme în bulgăre de zăpadă în timp.

4. Suma de bani necesară

În mod ideal, afacerea ar trebui să aibă o proiecție a sumei necesare pentru a respecta bugetul. Acest lucru va determina cât de mult ar trebui să fie împrumutat și cât de mult poate fi strâns pe plan intern. Împrumuturile prea mari pun afacerea în pericol de a se chinui să ramburseze împrumutul. Împrumutarea unei sume mai mici decât cea necesară poate să nu satisfacă nevoile afacerii, ceea ce, la rândul său, afectează profitabilitatea.

5. Termenii și condițiile de acordare a împrumutului

Condițiile unui împrumut variază în funcție de creditor și de tipul de facilitate pentru care vă calificați. Rata dobânzii afectează costul împrumutului, în timp ce durata afectează valoarea ratelor și suma totală rambursată. Cu toate acestea, este esențial să alegeți o rată a dobânzii și o durată pe care afacerea dvs. le poate încadra în bugetul său. În plus, trebuie să fiți conștienți de comisioanele asociate împrumutului, inclusiv taxele de solicitare și costurile administrative și de asigurare. Verificați penalitățile de rambursare anticipată, penalitățile de neplată și garanția necesară pentru împrumut. Luați-vă timp pentru a evalua costurile asociate și luați cea mai bună decizie pentru afacerea dumneavoastră.

6. Riscurile implicate în contractarea acestei facilități de împrumut

Deși contractarea unui împrumut este o opțiune viabilă pentru finanțarea afacerii dumneavoastră, există riscuri implicate în contractarea unui credit. Dacă afacerea nu reușește să facă plățile, se vor aplica penalități care afectează profitabilitatea și creșterea afacerii dumneavoastră. De asemenea, s-ar putea să vă pierdeți garanția, iar dacă afacerea este complet incapabilă să ramburseze suma împrumutată, ar putea intra în faliment. Înainte de a semna contractul de împrumut, citiți cu atenție termenii și condițiile și asigurați-vă că afacerea dvs. poate rambursa împrumutul sau poate rămâne pe linia de plutire în cazul în care nu sunteți în măsură să plătiți ratele.

Lovitură de departajare

Împrumutul este o modalitate de a finanța o afacere, dar, atunci când nu este făcut cu atenție, poate afecta sănătatea afacerii și a proprietarului afacerii. Fiți atent la stabilirea necesității de a vă împrumuta și respectați bugetul stabilit. Evaluați cu atenție termenii și condițiile facilității de credit, precum și riscurile implicate înainte de a contracta un împrumut. Asigurați-vă că utilizați împrumutul în scopul prevăzut, deoarece deturnarea fondurilor către alte utilizări poate afecta capacitatea întreprinderii de a rambursa facilitatea.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *