Greșeala uriașă pe care o fac mai toți românii. Să nu răspunzi niciodată așa atunci când vorbești la telefon

Greșeala uriașă pe care o fac mai toți românii. Să nu răspunzi niciodată așa atunci când vorbești la telefon

Mii de români vorbesc în fiecare zi la telefon. Fie că au informații importante de trimis sau pur și simplu vor să ia legătura cu cei dragi, cu toții apelează la acest device. Însă, puțini sunt cei care știu cum să răspundă corect atunci când primesc un apel. Unele replici nu ar trebui folosite niciodată.

Ce să nu spui niciodată atunci când răspunzi la telefon

Cu toții știm că evoluția tehnologiei a venit la pachet și cu anumite dezavantaje. Odată cu tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea unor servicii și tehnologizarea lor, escrocii au început să aibă la îndemână mai multe metode de înșelătorie.

În ultima vreme, fraudele din mediul online sunt mai numeroase ca niciodată. Din ce în ce mai multe persoane cad în capcana escrocilor care pretind că sunt instituții sau alți interlocutori de încredere.

Mai nou, metoda care face numeroase victime se ascunde în spatele unui banal apel telefonic. Inițial, totul pare inofensiv, însă urmările sunt de-a dreptul serioase și periculoase.

Escrocheria poartă numele de ”Mă auzi acum?”, iar persoanele care îi dau curs habar nu au ce se află în spatele acestei întrebări. Mecanismul escrocheriei este complex, în ciuda faptului că poate părea banal.

Greșeala care te poate costa scump atunci când vorbești la telefon

Escrocii apelează diverse persoane și pretind că sunt fie cunoscuți, fie instituții, fie indivizi care caută pe cineva anume. La un moment dat, vocea de la capătul firului va pune întrebarea ”Mă auzi acum?”. De aici începe totul.

De obicei, interlocutorul va răspunde așa cum este de așteptat, cu afirmația ”Da”. Vocea sa va rămâne înregistrată, iar escrocii o vor folosi mai târziu în diverse contexte.

De cele mai multe ori, escrocii apelează la vocea interlocutorului atunci când vor să autorizeze anumite tranzacții. Având la dispoziție înregistrarea respectivă, le este mult mai ușor să păcălească alte persoane mai departe.

Chiar dacă acest consimțământ nu este unul real, este unul foarte folosit. Multe persoane s-au trezit că nu mai au diverse sume în conturi, fără să știe exact ce s-a întâmplat cu banii lor.

Pentru că acest fenomen al înșelătoriilor la telefon ia amploare, specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă. Este foarte important ca toate persoanele să aibă grijă la ce numere de telefon răspund și ce replici folosesc.

De asemenea, este recomandat ca niciodată să nu se ofere date importante solicitate la telefon sau prin mesaje. De regulă, datele personale sau cele bancare sunt cele mai vizitate de către escroci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *