Grupul de la Cluj, cu Neluțu Varga și Coldea, în corzi la extrădarea baronului Ionel Arsene – Legături subterane dubioase – Dan Andronic, încolțit dacă Steinmetz va fi trimis în țară

Grupul de la Cluj, cu Neluțu Varga și Coldea, în corzi la extrădarea baronului Ionel Arsene – Legături subterane dubioase – Dan Andronic, încolțit dacă Steinmetz va fi trimis în țară

 

De ce tremură Grupul de la Cluj, la extrădarea lui Arsene – Legături subterane între Ioan Rus, Florian Coldea și Neluțu Varga, oamenii lui Grindeanu și baronul fugar

 

Arsene are legături de afaceri cu Neluțu Varga de la CFR Cluj, care face parte din grupul de la Cluj, împreună cu Ioan Rus și Florian Coldea. El ar fi încercat să-și cumpere achitarea în acest dosar.

După ce a condus mai multe instituții de forță din România (SRI, Ministerul de interne, SIE), Grupul de la Cluj a stat tot timpul în spatele președinților PSD și a pus mâna pe CFR Cluj, acum vrea să “fure” afacerea imobiliară de la Cluj a Elenei Udrea. Caracatița intereselor s-a ramificat până la baronul PSD de Neamț Ionel Arsene, dar și la actualul șef de la Transporturi, Sorin Grindeanu. Într-o analiză în exclusivitate, Anca Alexandrescu a dezvăluit, la Culisele Statului Paralel, încrengături halucinante de firme care primesc licențe de exploatare pe bandă rulantă de la ANRM, dar și lucrări uriașe la Ministerul Transporturilor. Legăturile de afaceri ajung până în SUA la Eric Trump, fiul lui Donald Trump, și la o familie de evrei extrem de bogată.

 

 

Anca Alexandrescu a dezvăluit, la Culisele Statului Paralel, cum și-a extins grupul de la Cluj influența și aria intereselor, ajungând să aibă legături de afaceri până în SUA, la Eric Trump, fiul fostului președinte american.

„Ioan Rus, fost ministru de Interne, dar și al Transporturilor. Se află în spatele lui Neluțu Varga, care are multe afaceri imobiliare în Cluj. Varga apare și în dosarul retrocedărilor Paltin Sturdza, în care apare și Ștefan Berciu, implicat și el în proiectul Transilvania City. Berciu este și consul onorific al statului Burundi, calitate în care circulă cu o mașină diplomatică a acelui stat. Cei doi, Varga și Berciu, au fost acuzați inițial pentru deturnare de fonduri și fals, într-un dosar de 300 de milioane de euro, dar au fost achitați. Astă-vară (2022), Neluțu Varga a avut o problemă de sănătate și nu s-a putut duce în cantonament cu CFR Cluj, în Andorra. Cine i-a însoțit pe fotbaliști?! Ioan Rus! Sigur, în calitate de prieten al echipei.

Tot legat de echipă, să-l amintim și pe Florian Coldea. Ne-am întrebat de multe ori ce caută la Cluj și în loja VIP de la stadionul lui CFR Cluj. Sunt în gașcă: Coldea nu s-a desprins de grupul lui Rus, Maior, Dîncu și ceilalți.

Revenind la Berciu, acesta este un om foarte bogat, din imobiliare, și este băgat și în afacerea Transilvania City. De asemenea, în Cluj, el are un imobil comun cu Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Sigur, este doar o coincidență.

Dl Emil Boc le dă autorizații pe bandă rulantă, pentru că dl. Berciu a construit mult în Cluj, pe locul unor foste fabrici puse la pământ. În urmă cu un an, am dezvăluit că Elena Udrea s-ar afla în spaletele Transilvania City. Am prezentat documente de la Oficiul de Cadastru, legate de un împrumut în valoare de 20 de milioane de dolari, de la o companie – Tonex. A apărut informația că firma i-ar aparține domnei Udrea, dar nu este așa și vom arăta. Când Udrea a fugit în Bulgaria, acești domni au început să uneltească, să-i creeze probleme, pentru a-i lua proiectul de sub nas. Umblă zvonul, pe care nu-l putem dovedi, că oamenii aceștia și-ar dori ca Elena Udrea să rămână mult timp acolo unde este. Nu am nimic cu Elena Udrea, nu m-am întâlnit niciodată cu ea. Dar nici nu pot să fac abstracție de legăturile domnului Coldea cu diverse culoare ale Justiției, cu anumite complete, (…) și nu pot să uit că dl. Coldea, pe când Elena Udrea se afla pe cai mari, Traian Băsescu a dat acele poze cu Elena Udrea la Paris. De unde știu? Pentru că mi le-a dat mie și eu le-am dat la Antena 3.

 

BĂIEȚII DEȘTEPȚI, LEGĂTURILE ÎNTRE GRUPUL DE LA CLUJ ȘI GRUPUL GRINDEANU. INTRĂ ÎN SCENĂ IONEL ARSENE

Revenind la încrengătura băieților deștepți, dl. Varga are un asociat, dl. Sebastian Albulescu, prieten din copilărie și coleg de școală cu Sorin Grindeanu. Au fost și asociați într-o firmă, Smart Net, pe când erau mai tineri. Problemele sunt însă în prezent: dl Albulescu a cumpărat două firme, două cariere de piatră la care este asociat cu Petre Ungureanu, fost cadru SRI, adus și angajat de Grindeanu la CFR Electrificare.

Mai mult, dl Albulescu, printr-una din firmele sale, Revicont, a fost și angajatorul domnului Ludovic Orban. El deținea firma care l-a angajat pe Orban când nu avea loc de muncă. În Formin, Albulescu este asociat cu Neluțu Varga. Această firmă are patrulaterul de exploatare auriferă din Apuseni, dar și o licență de exploatare a nămolului de la Techirghiol. Ambele au fost obținute în perioada în care domnul Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, și-a pus la șefia ANRM omul de încredere, Gigi Dumitru. Un domn care vânduse carne până atunci, n-avea nicio legătură cu exploatarea resurselor minerele. Ați putea întreba: ei și? Problema este că imediat a mai apărut o firmă, Formin TJK, în care apare ca asociat fiul d-lui Arsene. Cum a ajuns un băiat de 25 de ani asociat într-o firmă cu un om de afaceri care a dat bani și la PSD, și la PNL?

Caracatița grupului de la Cluj. Ce roluri joacă Ioan Rus, Florin Coldea și Neluțu Varga. Care e legătura cu oamenii lui Sorin Grindeanu și Ionel Arsene – SCHEMĂ

Albulescu este asociat într-un alt holding cu o companie care a lucrat și la podul de la Luțca (prăbușit în vara anului 2022). Această firmă nou înființată a obținut tot felul de licențe în 2017-2019, când omul lui Grindeanu era acolo. (…) Tot Albulescu, prietenul lui Grindeanu, a cumpărat două cariere de piatră fix pe traseul autostrăzii Cluj – Episcopia Bihorului. Ghici de unde vor folosi piatră?!

Revenind la Transilvania City, am cercetat cine este firma Tonex care a acordat un împrumut de 20 de milioane de euro pentru proiect. Am descoperit cine este în spatele firmei Tonex: are sediul în Gibraltar și aparține unor frați evrei extrem de bogați. În afară de cei 2, în spatele domnului Berciu se mai află cineva, Nicolai Canetti, care locuiește în America, originar din Cluj. Întâmplător sau nu, în septembrie 2022, un apropiat al acestuia, Onisim Dorneanu, lansează proiectul unui fond țintit pe România, în care vrea să-l convingă pe Eric Trump să investească în imobiliare la Cluj.

Toate aceste lucruri sunt legate: caută influență americană, bani de la o familie foarte bogată de evrei și vor să preia afacerea Elenei Udrea și să facă niște bani frumoși. Cert este că, după ce Udrea a fost prinsă în Bulgaria, au început toate aceste mișcări.

Toți băieții sunt băgați în aceeași gașcă: Grindeanu se visează șef la Servicii. Mai este un domn, Toma Rus, care a fost pe la SRI, foarte bogat, socrul celebrei cântărețe Vlăduța Lupău, un domn foarte agitat și recalcitrant. Cum se face că toți rezerviștii se găsesc la Cluj și vor din nou să facă politică? Acum îl împing pe Grindeanu să facă o proiecție pentru 2024.

L-am contactat pe Nelu Varga, care a spus că „sunt niște fabulații fantasmagorice, ale unor oameni care se află pe altă planetă”, pe Ioan Rus, care mi-a transmis salutări, pe Ionel Arsene, care mi-a zis să nu mă iau de fiul lui. Ceilalți, Sorin Grindeanu, Florian Coldea și așa mai departe nu mi-au răspuns,” a declarat Anca Alexandrescu, la Culisele statului paralel.

 

Fugarul Arsene, legături de afaceri cu grupul de la Cluj – Cine TREMURĂ după condamnarea baronului PSD

„Prima concluzie pe care o putem trage este că există un șablon, singura care nu a apelat la acest șablon a fost Elena Udrea, și anume: așteptarea sentinței definitive într-o țară a Uniunii Europene care oferă sanctuar și anume Italia sau Grecia. Puteam face acest pariu cu justiția din România fără să am vreo emoție că pierd. Era clar că fiind ultimul termen omul nu va aștepta această decizie în România. De ce se întâmplă asta… doar ministrul Justiției ar trebui să ne explice și de ce nu se face ceva în sensul schimbării. Știm că până la soluția definitivă orice om beneficiază de nevinovăție însă statul, cumva, ar putea modifica legea și să spună în felul următor: dacă la prima sentință ați luat cu executare și există șansa destul de mare să se confirme, stai frumos pe acasă între cele două sentințe. Te duci în concediu la Băile Felix, te duci la Slănic Moldova, nu trebuie să te duci în Italia. Asta dacă vrei să fii un stat normal și înțelegi că ai această problemă de mulți ani. Revenind la tentativa acestui infractor, că este un infractor cu acte în regulă, nu e nimic imprevizibil. toți infractorii încearcă să scape prin toate mijloacele”, declara jurnalistul Dan Bucura la Realtatea PLUS.

 

Dan Andronic, patron de presă, încolțit dacă Beny Steinmetz va fi extrădat din Cipru

 

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz are legături suspecte cu politicieni români, afaceriști, dar și cu asociat cu patronul de presă Dan Andronic, proprietarul evz.ro. El a fost anchetat alături de controversații Remus Truică (fostul director de cabinet al lui Adrian Năstase), Dan Andronic (directorul Evenimentul Zilei) și prințul Paul Lambrino, în dosarul retrocedărilor din Ferma Băneasa.

În același dosar a fost condamnat și jurnalistul Dan Andronic, la 3 ani de închisoare, dar instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei cu termen de supraveghere de 4 ani”. Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Dan Andronic a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi, dar și alte persoane.

DNA preciza că, începând cu noiembrie 2006, Truică, Roşu, Silberstein și Steinmetz au constituit un grup infracţional „care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici”.

Dan Andronic, Marius Marcovici, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011, potrivit DNA.

„Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro”. Prejudiciul total a fost estimat la peste 145 de milioane de euro.

După condamnare, Steinmetz a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din România, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, în decembrie 2020. Curtea de Apel din Nicosia a decis eliberarea din arest a omului de afaceri israelian Benyamin Steinmetz, potrivit avocatului lui din România.  Judecătorii au respins definitiv cererea autorităților române care doreau predarea lui Steinmetz și aducerea sa în România pentru executarea pedepsei primite în Dosarul Ferma Băneasa. Pe 11 octombrie 2023, o instanță din Cipru a decis extrădarea lui Benyamin Steinmetz

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, dat în urmărire internațională de autoritățile din România după ce în decembrie 2020 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și reținut în Cipru la începutul lunii septembrie, va fi extrădat în România, conform unei decizii a unei instanțe din Cipru, declara pe 11 octombrie 2023, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

În decembrie 2021, miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, dat în urmărire internațională după decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care l-a condamnat la 5 ani de închisoare, a fost oprit pe aeroportul din Atena când a vrut să părăsească țara. 

Legăturile dubioase ale miliardarului israelian Beny Steinmetz, arestat în Cipru, cu România: politicieni, afaceriști și un patron de presă, printre asociați

Cele 20 de hectare neștiute ale lui Steinmtez au o structură opacă de proprietate care începe cu un SRL din București și se înfundă într-o companie offshore din Panama, înregistrată de casa de avocatură Mossack & Fonseca. Compania offshore a fost înființată la cererea grupului Onyx din Geneva, Elveția, condus oficial de Beny Steinmetz.

Din paradis fiscal, în paradis imobiliar

În toți acești ani, Consiliul Județean Ilfov a emis mai multe certificate de urbanism pentru construcția unor ansambluri rezidențiale pe terenurile secrete ale lui Steinmetz din Snagov.

Cele 20 de hectare sunt compuse din 23 de loturi, cu suprafețe cuprinse între câteva sute de metri pătrați și câteva hectare. Unele dintre aceste terenuri sunt poziționate lângă pădurea seculară Codrii Vlăsiei.

În perioada 2007-2009, când a fost derulat grosul achizițiilor imobiliare, terenurile din Snagov erau evaluate de bănci la 300-380 de euro pe metru pătrat.

Retrocedarea din pădurea Fundul Sacului Snagov este un alt tun imobiliar orchestrat de rețeaua lui Beny Steinmetz în România. Companiile magnatului au obținut fraudulos 47 de hectare de pădure dintr-o fostă rezervație naturală protejată – statut desființat fără explicații la începutul anilor 2000.

Scoaterea pădurii Fundul Sacului din registrul ariilor protejate a condus la o operațiune complicată de preluare a acesteia de către gruparea Beny Steinmetz – Remus Truică – Tal Silberstein – Shimon Sheves. Toți, puși acum sub acuzare la DNA.

Tal Silberstein (47 de ani), om de afaceri și consultant politic, a ajuns în România în 2002, angajat de Traian Băsescu, l-a consiliat și pe Adrian Năstase în campania electorală din 2004 și mai apoi pe Călin Popescu Tăriceanu în perioada în care era premier. Iar în România, i-a avut parteneri pe Arthur Finkelstein, Dan Andronic, Shimon Sheves.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *