Hipopotamii vestitului baron al drogurilor, Pablo Escobar, ar putea fi eutanasiați. Ce le-a supărat pe autoritățile din Columbia

Hipopotamii vestitului baron al drogurilor, Pablo Escobar, ar putea fi eutanasiați. Ce le-a supărat pe autoritățile din Columbia

La sfârşitul anilor 1980, Pablo Escobar a adus mai multţi hipopotami la grădina zoologică din fantastica sa hacienda, situată la aproximativ o sută de kilometri sud-est de Medellin. După moartea lui Escobar, animalele au fost lăsate în voia sorții, s-au reprodus necontrolat, ajungând la aproximativ 166 de exemplare.

Mai mulți pescari au fost atacați, iar animalele periculoase au pătruns chiar și în curțile școlilor, spun autoritățile. 

După ce au pus stăpânire pe râul Magdalena din Columbia, autoritățile au pus pe listă mai multe măsuri și vor decide cu exactitate în perioada următoare ce soluție vor alege: ori vor fi sterilizați sau trimiși în alte țări, ori vor fi eutanasiați.

Cum s-a vindecat profesorul Dulcan de cea mai grea boală. „Starea psihică are o chimie. Chimia aia te vindecă”

 „Prima etapă a acestui plan de gestionare va începe cu sterilizarea a aproximativ 20 de masculi până la sfârşitul anului. Unii dintre ei” vor fi eutanasiaţi”, a declarat un oficial de mediu, în cadrul unei conferințe de presă.

Specimenele vor fi trimise în Mexic, India şi Filipine, ţări dispuse să le primească. Aceste erbivore, care cântăresc aproape două tone, trăiesc în deplină libertate în provincia Antioquia, în nordul Columbiei, şi formează cea mai mare turmă de hipopotami din afara Africii. Cu toate acestea, experţii se tem că ar putea avea loc accidente grave.

Gabriela Cristea, dezvăluiri șocante: „Nu am fost la înmormântarea mamei pentru că mi-a fost frică să nu-mi iau bătaie”

Pescarii au fost atacaţi pe râu, iar hipopotamii au pătruns în curtea unei şcoli din apropierea oraşului Doradal. Biologii avertizează că aceştia afectează animalele sălbatice locale, inclusiv lamantinul, o specie pe cale de dispariţie. Între timp, crescătorii de vite se plâng de pagubele provocate de hoinăreala lor nocturnă. În aprilie, un hipopotam a fost lovit mortal de un camion.

În timp ce cercetătorii de la Universitatea Naţională, un organism public, estimează că s-ar putea ajunge la o mie de exemplare până în 2035, dacă populaţia nu este controlată, organizaţiile de protecţie a animalelor subliniază că sterilizarea provoacă suferinţă pentru animale şi pune în pericol viaţa veterinarilor. David Echeverri, un reprezentant al organizaţiei care se va ocupa de operaţii, recunoaşte riscul de reacţii alergice la anestezic, care ar putea duce la moartea animalului.

Premieră extraordinară: Primul hibrid lup-câine a fost descoperit în Carpaţii Meridionali. Specialiștii au confirmat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *