I se spune al doilea creier din corpul uman. Partea pe care multe persoane o neglijează, fără să știe cât de importantă este, de fapt

I se spune al doilea creier din corpul uman. Partea pe care multe persoane o neglijează, fără să știe cât de importantă este, de fapt

Care este ”al doilea creier” din corpul uman? Fiecare partea a corpului nostru are rolul său, astfel că este important să fim atenți la orice detaliu. Un nutriționist trage un semnal de alarmă și ne spune tot ceea ce trebuie să știm.

I se spune al doilea creier din corpul uman

Nutriţionistul Marilena Oprişanu a vorbit despre cel de-al doilea creier din corpul uman. Poate multe persoane nu îi acordă așa multă importantă, chiar dacă starea lor generală de sănătate nu este una prea grozavă.

Este vorba despre tractul intestinal. Acesta este ”cel de-al doilea creier” din corpul uman, care de altfel este colonizat de aproximativ 1.000 de specii de bacterii. Iar sistemul imunitar este influențat de sănătatea microbiomului intestinal.

Astfel conform nutriționistului, este bine să găsim un echilibru. Avem nevoie de o alimentație diversificată, dar și de alimente bogate în prebiotice și probiotice. În acest mod, vom avea o stare de bine într-adevăr.

„În primul rând, să pornim de la echilibrul florei intestinale, despre care probabil am auzit cu toții că e foarte important. Echilibrul florei intestinale este menținut printr-o alimentație cât mai diversificată, prin alimente bogate în prebiotice și probiotice, pentru ca acesta să devină substrat nutritiv și energetic pentru comunitatea de microorganisme care sunt rezidente în corp uman.

Este important să păstrăm integritatea acestei comunități în care avem bacterii, fungi, tot felul de microorganisme, drojdii, virusuri. Ele trebuie să fie într-un echilibru.

Putem să trăim foarte bine cu aceste microorganisme pentru că fac o grămadă de lucruri bune pentru noi. În momentul în care ele sunt în dezechilibru, se formează o disbioză, un dezechilibru al florei”, spune nutriționistul, la Antena 3 CNN.

Ce boli pot apărea odată cu dezechilibrul florei intestinale

De ce este tractul intestinal ”al doilea creier” din corpul uman? Pentru că odată ce apare un dezechilibru, pot apărea numeroase boli care ne pot da viața peste cap, fără ca măcar să le cunoaștem cauza.

Potrivit nutriționistului, printre probleme asociate cu dezechilibrele florei intestinale se numără în primul rând tulburările digestive. De asemenea, anumite persoane se pot confrunta și cu diabet, dar și cu exces ponderal.

În anumite situații, aceste dezechilibre duc la infecții mai frecvente și la alergii. Pot apărea și probleme la nivelul pielii, iar ce este mai rău este că pot debuta și bolile cardiovasculare. Tocmai din acest motiv, este bine să fim atenți la alimentația noastră și să protejăm fiecare parte a corpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *