La ce vârstă devii bătrân, de fapt. Studiul care va da peste cap tot ceea ce știai despre tinerețea ta

Rmag Breaking News

Vârsta înaintată este adesea ascociată cu evenimente negative. Despre ea se spune că ne face să pierdem cheile de la  mașină, să uităm un cuvânt sau să ne pierdem firul gândurilor.

Cercetările noi arată că multe dintre efectele binecunoscute ale îmbătrânirii pot începe decenii înainte de anii noștri de amurg.

Vârsta de 27 de ani, primul prag spre îmbătrânire

Potrivit oamenilor de știință, abilitățile noastre mentale încep să scadă începând cu vârsta de 27 de ani, după ce ating un vârf la 22 de ani.

Cercetătorii au studiat 2.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani timp de șapte ani. Persoanele implicate, care erau în mare parte în stare bună de sănătate și bine educate, au trebuit să rezolve puzzle-uri vizuale, să-și amintească cuvinte și detalii din povești și să identifice modele în litere și simboluri.

Teste similare sunt adesea folosite pentru a diagnostica dizabilități și declinuri mentale, inclusiv demența.

Cercetarea de la Universitatea Virginia, raportată în revista academică Neurobiologia Îmbătrânirii, a constatat că în nouă din 12 teste vârsta medie la care s-a atins cea mai bună performanță a fost de 22 de ani.

Prima vârstă la care performanța a fost semnificativ mai scăzută decât scorurile maxime a fost de 27 de ani, pentru trei teste de raționament, viteză de gândire și vizualizare spațială.

Al doilea prag se atinge la vârsta de 37 de ani

Memoria a fost început să scadă de la vârsta medie de 37 de ani. În celelalte teste, rezultate mai slabe au fost observate la vârsta de 42 de ani.

Profesorul Timothy Salthouse a spus că rezultatele sugerează că terapiile concepute pentru a preveni sau inversa condițiile legate de vârstă ar trebui să înceapă mai devreme, mult înainte ca oamenii să devină pensionari.

„Rezultatele converg către o concluzie că unele aspecte ale declinului cognitiv legat de vârstă încep la adulții sănătoși și educați în timpul anilor 20 și 30”, a declarat acesta.

Există și vești bune, totuși. Raportul afirmă că abilitățile bazate pe cunoștințe acumulate, cum ar fi performanța la teste de vocabular sau informații generale, cresc cel puțin până la vârsta de 60 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *