Mărul otrăvit al premiilor Oscar. Câștigătorii trebuie să semneze un acord și să urmeze o regulă strictă după ce primesc premiul

Mărul otrăvit al premiilor Oscar. Câștigătorii trebuie să semneze un acord și să urmeze o regulă strictă după ce primesc premiul

Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emma Stone și Da’Vine Joy Randolph sunt doar câteva dintre vedetele care au urcat aseară pe scena celei de-a 96-a ediții a Premiilor Academiei, după ce au fost desemnați câștigători.

Chiar dacă nu ești un mare fan al evenimentului, sunt sigur că știi cum decurge: nominalizații sunt numiți, câștigătorul este anunțat și i se înmânează trofeul iconic, strălucitor, pe care să îl ia acasă.

Ce condiții trebuia să îndeplinească o FEMEIE pentru a se putea mărita cu un ofițer pe vremea când România era regat?

Sună destul de simplu, dar există de fapt o regulă în ceea ce privește trofeul, care spune exact ce pot face câștigătorii cu el odată ce părăsesc scena.

Secțiunea „regulamente” a site-ului web al Premiilor Academiei explică faptul că fericiților câștigători ai premiilor Oscar le este interzis să încerce să-și vândă trofeele decât dacă îndeplinesc mai întâi o anumită cerință.

Dar statuile Oscar sunt printre cele mai râvnite din lume, de ce ar încerca cineva să vândă una?

Ei bine, este puțin probabil, dar este posibil ca vedetele care au avut cândva succes să rămână la un moment dat fără bani și să decidă să schimbe trofeul cu numerar, sau, poate, să încerce să vândă statuia pentru o cauză umanitară.

Oricare ar fi motivul vânzării unui Oscar, Academia explică: „Câștigătorii premiilor nu vor vinde sau dispune în alt mod de statueta Oscar și nici nu vor permite ca aceasta să fie vândută sau eliminată prin lege, fără a se oferi mai întâi să o vândă către Academia pentru suma de un dolar.”

Ce se întâmplă în organismul tău dacă dormi mai puțin de 7 ore pe noapte 

Statuia ar putea fi placată cu aur, dar câștigătorii sunt obligați să o ofere Academiei pentru doar 1 dolar dacă aleg să o vândă.

De asemenea, Academia a luat măsuri și în cazul în care moștenitorii vedetelor, sau cei care le-au primit cadou ar dori să vândă statuetele: „Această prevedere se aplică și moștenitorilor și cesionaților câștigătorilor Premiului Academiei care pot achiziționa o statuetă prin cadou sau moștenire”.

Regula este în vigoare din 1951 și chiar a declanșat procese împotriva unora care nu s-au conformat acesteia.

În 2014, Joseph Tutalo a scos la licitație un Oscar pe care unchiul său, Joseph Wright, l-a câștigat în 1943. S-a vândut cu succes pentru 79.200 de dolari, dar Academia l-a dat în judecată pe Tutalo și casa de licitații pentru încălcarea contractului.

Ulterior, un judecător din California a decis în favoarea Academiei, forțând persoana care câștigase licitația să returneze statuia.

Silvestru Șoșoacă toarnă gaz pe focul conjugal: „Viitoarea mea fostă soție e campioană la a-și bate joc de poliția română”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *