Mașinile importate transformă porturile europene în „parcări”

Mașinile importate transformă porturile europene în „parcări”

Vehiculele importante sunt tot mai numeroase în porturile din Europa, pe care le transformă astfel în „parcări”. Producătorii și distribuitorii de automobile se confruntă cu o încetinire a vânzărilor de mașini și cu blocaje logistice, ceea ce îngreunează atenuarea acumulării de autoturisme noi, nevândute, relatează Financial Times preluată de Quartz.

 

Porturile europene, „parcări” pentru mașinile importate

 

Oficialii din industria portuară și cea de automobile descriu multitudinea de mașini electrice chinezești drept una dintre principalele cauze ale problemei, în condițiile în care unele companii au rezervat locuri de livrare fără să comande și transportul ulterior. În alte cazuri, producătorii de automobile se străduiesc să închirieze camioane din cauza numărului mic de șoferi și a penuriei de echipamente necesare.

„Distribuitorii de mașini folosesc tot mai mult parcările portului ca depozit. În loc să depoziteze mașinile la dealeri, acestea sunt colectate la terminalul auto”, au declarat reprezentanții Portului Antwerp-Bruges, al cărui port de la Zebrugge este cel mai aglomerat din Europa când vine vorba de importuri de mașini.

„Toate marile porturi de mașini” se luptă cu aglomerația, au adăugat reprezentanții autorității portuare, fără să menționeze proveniența autovehiculelor.

 

Producătorii chinezi își vând mașinile în Europa mai greu decât credeau

 

Unii oficiali din industria auto susțin că producătorii chinezi nu își vând mașinile în Europa pe cât de rapid se așteptau, o situație care are o contribuție majoră la excedentul pe care îl înregistrează porturile din regiune.

„Producătorii chinezi de vehicule electrice folosesc porturile ca pe parcări”, a declarat un manager din industria auto.

Unele mașini electrice chinezești au stat în porturile europene până la 18 luni, iar o serie de porturi le-au cerut importatorilor să prezinte dovada transportului, spun directori din industrie. Un expert în logistică auto susține că au existat cazuri în care autovehiculele descărcate au rămas pur și simplu în porturi până când au fost vândute distribuitorilor sau utilizatorilor finali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *