Mesajul unei profesoare pentru Tudor Chirilă a devenit viral pe Facebook. Artistul dezvăluie: „Pot să contribui un pic de tot la educație”

Mesajul unei profesoare pentru Tudor Chirilă a devenit viral pe Facebook. Artistul dezvăluie: „Pot să contribui un pic de tot la educație”

Tudor Chirilă a arătat pe Facebook mesajul primit de la o profesoară, care i-a povestit ce s-a întâmplat la una dintre orele ei, la școală. Postarea artistului a devenit în scurt timp virală, are peste 12.000 de aprecieri și sute de distribuiri în mediul online.

În mesajul ei, profesoara îi mulțumea lui Tudor Chirilă care, la „Vocea României”, emisiunea de la Pro TV unde e jurat, a folosit cuvântul „dihotomie”, care era cunoscut de elevii ei grație artistului, care a explicat sensul lui în una dintre edițiile show-ului.

Tudor Chirilă: „Mi se pare tare că există profesori deschiși la o abordare modernă”

Cu acordul profesoarei, Tudor Chirilă a postat mesajul primit și a transmis: „Am cerut acordul profesorului să public acest mesaj. Mi l-a dat. Mi se pare tare că prin Vocea României pot să contribui un pic de tot la educație. Și mi se pare tare că există profesori deschiși la o abordare modernă, interdisciplinară”.

Iată și mesajul profesoarei, primit pe Facebook Messenger de Tudor Chirilă: „Vă mulțumesc pentru că, grație dumneavoastră, termenul ”dihotomie” a fost pe deplin înțeles de elevii mei. Și să vă spun cum: studiam o poezie, în care era o metaforă argheziană minunată: ”dacă un altoi de stea putea să prindă pe noroi”.

Am întrebat copiii (clasa a IX-a) ce cred ei că ar exprima. Spre uimirea mea, un elev a spus că se referă la dihotomia ființei umane. L-am întrebat de unde cunoaște sensul termenului. Și mi-a spus că, în cadrul emisiunii Vocea României, ați folosit termenul cu referire la o concurentă care cântase un musical (sau ceva de genul), dar care putea interpreta și rock. A ieșit o minunăție de lecție. De aceea, vă mulțumesc! (un profesor)”.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTudorChirilaOfficial%2Fposts%2F875531467268848&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”647″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

„Vocea României, este un bun prilej de a stă împreună, în familie”

Postarea lui Tudor Chirilă cu mesajul profesoarei a devenit viral pe Facebook, în doar câteva ore de la postare are peste 12.000 de like-uri, sute de distribuiri și multe comentarii. Cei care îl urmăresc pe artist au reacționat: „Felicitări, Tudor! Se știe când tu deschizi gură, lupta e deja câștigată”, „De unde rezultă că modul de predare, pe aria de interes a elevului, are mare impact în înțelegerea termenilor predați.

Sper că au văzut cât mai mulți profesori această postare. Urmărim cu drag Vocea României, este un bun prilej de a stă împreună, în familie. Mulțumim”, „Bravo Tudor! De fiecare dată, te urmăresc cu mare atenție, ceea ce vorbești, ceea ce explici, când te lupți pentru un concurent!”, „Super! Minunat! Felicitări pentru tot, Tudor!”.

Tudor Chirilă, despre implicarea lui în diverse cazuri, realități

„Eu nu văd pozițiile mele civice ca o responsabilitate a faptului că sunt artist, ci mai degrabă ca o obligație de cetățean. Atunci când am simțit că societatea noastră a ajuns în niște situații extreme, am punctat niște lucruri în spațiul public.

Sigur că notorietatea mea face ca opiniile mele sau ceea ce afirm câteodată să se viralizeze, câteodată să ajungă la un număr foarte mare de oameni, dar vizavi de datoria unui artist față de implicarea civică, e o chestiune în care mă feresc să mă pronunț.

Cred că dacă mai mulți artiști ar sancționa derapajele celor care ne conduc, s-ar putea să avem o societate mai sănătoasă. Dar, iarăși, refuz să judec felul în care fiecare decide să-și conducă viața și cariera”, spunea el într-un interviu pentru Libertatea.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *