Oamenii de știință avertizează: Prețul alimentelor este așteptat să crească în fiecare an de acum înainte

Rmag Breaking News

Schimbările climatice, și în special creșterea temperaturilor, ar putea determina creșterea prețurilor alimentelor cu 3,2% pe an, conform unui nou studiu realizat de cercetători din Germania.

Se scumpește mâncarea

Pe măsură ce schimbările climatice continuă să se agraveze, această inflație a prețurilor va însemna că tot mai mulți oameni din întreaga lume nu vor avea o dietă variată și sănătoasă, sau, pur și simplu, nu vor avea suficientă hrană.

Noua analiză arată că încălzirea globală ar putea determina creșterea inflației prețurilor alimentelor cu între 0,9 și 3,2 puncte procentuale pe an până în 2035. Aceeași încălzire va cauza o creștere mai mică a inflației generale (între 0,3 și 1,2 puncte procentuale), astfel încât o proporție mai mare din venitul gospodăriilor ar trebui să fie cheltuită pentru cumpărarea alimentelor.

Ca referință, acest efect va fi resimțit la nivel mondial, de către țările cu venituri mari și scăzute deopotrivă, dar niciunde nu va fi mai aprig decât în sudul global. Așa cum se întâmplă și cu diversele alte consecințe ale schimbărilor climatice, Africa va fi cel mai afectată, în ciuda contribuției sale reduse la cauzele acestora.

Ce avertizează experții

Astfel, Cercetarea privind securitatea alimentară în Ghana, Africa de Vest, oferă o idee despre ceea ce ar putea însemna inflația prețurilor în practică.

Panelul Interguvernamental privind Schimbările Climatice descrie Africa de Vest ca fiind un „punct fierbinte” al schimbărilor climatice, cu modele care prevăd temperaturi extreme crescute și precipitații reduse. Cu mai mult de jumătate din populație fiind direct dependentă de agricultura pluvială, Ghana este deosebit de vulnerabilă la schimbările climatice.

Recent, s-a realizat un studiu în Mion, un district rural din nordul țării. Experții au vorbit cu aproape 400 de persoane, iar fiecare dintre ele a spus că a experimentat un anumit nivel de insecuritate alimentară în ultimele 12 luni. 99% au spus că schimbările climatice sunt cel puțin parțial responsabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *