OceanGate continuă promovarea expedițiilor spre Titanic pentru anul viitor, după catastrofa de acum două săptămâni

OceanGate continuă promovarea expedițiilor spre Titanic pentru anul viitor, după catastrofa de acum două săptămâni

OceanGate Expeditions continuă să anunțe că organizează excursii la epava Titanicului, în ciuda imploziei submersibilului care a dus la moartea tuturor persoanelor aflate la bord, a relatat New York Post.

Compania de explorare subacvatică a listat două misiuni către Titanic pentru vara anului 2024, este vorba despre perioadele 12-20 iunie 2024 și 21-29 iunie 2024, iar costul este același ca și până acum, 250.000 de dolari de persoană.

În preț sunt incluse scufundarea, cazarea privată, toate pregătirile necesare, echipamentul de expediție și toate mesele pe durata navigării, se arată pe site, unde este trecut și programul complet al „excursiei”.

„Scufundarea vă va oferi nu numai o experiență de călătorie palpitantă și unică, ci va ajuta și comunitatea științifică să afle mai multe despre epava Titanic și despre mediul oceanic de adâncime. Fiecare scufundare are, de asemenea, un obiectiv științific”, se precizează pe site.

OceanGate continuă promovarea expedițiilor spre Titanic pe propriul site

Promovarea a rămas pe site, la mai bine de două săptămâni după implozia submersibilului Titan.

Implozia submersibilului Titan a ucis 5 oameni

Submarinul Titan a dispărut pe 18 iunie, în largul coastei din sud-estul Canadei, după ce începuse expediția spre Titanic, în orașul canadian St. John, din Newfoundland.

Contactul cu vasul a fost pierdut după o oră și 45 de minute de la scufundare. Ulterior, a fost declanșată o amplă operațiune de căutare și salvare, în care au fost implicate echipaje din mai multe țări, care au folosit avioane și nave pe suprafețe pe mii de kilometri pătrați de mare, în încercarea de a depista un semn de viață de pe Titan, submarin care avea o lungime de 7 metri și o greutate de 10 tone.

Căutările au devenit din ce în ce mai dramatice, pentru că se estima că rezerva de aer, de aproximativ 96 de ore, se va epuiza.

Detectarea unor zgomote subacvatice a oferit speranța că persoanele aflate la bordul submersibilului sunt în viață, dar iluzia a fost spulberată definitiv pe 22 iunie, când un oficial al Pazei de Coastă americane a spus că „nu există nicio legătură între zgomote și localizarea câmpului de resturi pe fundul mării”.

Un robot canadian de mare adâncime, fără echipaj, a descoperit epava Titanului la 4.000 de metri adâncime și la aproximativ 500 de metri de prova epavei Titanic, scufundată în 1912. După 5 zile de căutări, pe 22 iunie, Garda de coastă a SUA a anunțat că toți cei cinci oameni de la bord au murit în urma imploziei, deși trupurile lor nu au fost găsite.

Expediția, pe care OceanGate o operează din 2021, a costat 250.000 de dolari de persoană.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *