Polițiștii au umor: Metoda inedită prin care o secție a ales să protejeze identitățile suspecților, dar mai mult îi face de râs

Rmag Breaking News

Pentru a respecta o lege recentă care restricționează modul în care agențiile de aplicare a legii din California pot distribui fotografii și pozele presupușilor criminali, o secție de poliție folosește capete de Lego pentru a ascunde identitățile acestora.

Secția de poliție cu simțul umorului

Departamentul de Poliție Murrieta, SUA, s-a aflat în atenția comunității locale prin intermediul rețelelor de socializare, după ce a plasat capete de Lego pe fețele suspecților, în încercarea de a le proteja identitățile.

Departamentul de Poliție Murrieta se conformează tehnic cu Legea Adunării 1475, care interzice departamentelor de poliție să posteze fotografii ale presupușilor acuzați non-violenti, dar probabil nu asta au avut în minte legislatorii.

„Departamentul de Poliție Murrieta se mândrește cu transparența față de comunitate, dar respectă și drepturile și protecțiile tuturor, așa cum sunt acordate prin lege; chiar și a suspecților”, se arată într-o postare pe Instagram a MPD.

Noua legislație, care a fost promulgată și semnată de guvernatorul Gavin Newsom, interzice secțiilor de poliție să posteze fotografii ale suspecților non-violenti pe social media, cu excepția cazului în care ajută la capturarea lor.

„Criminalii” Lego

Se pare că Departamentul de Poliție Murrieta continuă postarea fotografiilor suspecților non-violenti, dar adăugând capete de Lego.

Locotenentul Jeremy Durran de la Poliția Murrieta le-a spus Los Angeles Times că „în interesul menținerii locuitorilor noștri la curent cu evenimentele de siguranță publică din comunitatea noastră, în același timp, respectând noile reglementări, am acoperit fețele suspecților în postările noastre de pe social media în diferite moduri.”

Cu toate acestea, un profesor de sociologie și criminologie la Cal Poly Pomona, a declarat că publicarea unor astfel de imagini ar putea afecta reputația unei persoane.

„Murrieta spune că publică fotografiile din nevoia de transparență, dar dacă deja ai o descriere a crimei care a avut loc, care este nevoia pentru o fotografie care nu conține informații relevante?”, spune Peter Hanink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *