„Primii care ar trebui educați în astfel de situații sunt adulții”. Reprezentanta Salvați Copiii România arată cum sunt afectați minorii când nu sunt crezuți, iar faptele sunt băgate sub preș

„Primii care ar trebui educați în astfel de situații sunt adulții”. Reprezentanta Salvați Copiii România arată cum sunt afectați minorii când nu sunt crezuți, iar faptele sunt băgate sub preș

Mihaela Dinu, coordonatoarea programului de prevenire a violenței asupra copilului din cadrul organizației Salvați Copiii România, a spus, la Europa FM, în contextul cazului elevului abuzat de două ori la Școala Nicolae Titulescu, că în primele 9 luni din 2023 au fost raportate 1.192 de cazuri de abuz sexual asupra minorului.

„Dacă ne uităm la datele publicate de Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului, în primele nouă luni ale anului 2023 o să vedem că nu sunt doar simple cazuri și răzlețe, pentru că vorbim despre 13.000 și ceva de cazuri în total de abuz, neglijare, abuz emoțional – toate tipurile de abuz, dintre care, 1.192 de cazuri sunt raportate pe abuz sexual asupra minorului”, a declarat Mihaela Dinu.

Reprezentanta Salvaţi Copiii susţine că ar trebui să ne îngrijoreze cifra şi spune că aceasta ar putea fi chiar mai mare, având în vedere că aceste cazuri sunt cele care au ajuns în instanţă.

Mihaela Dinu precizează că unele victime ajung în terapie după câțiva ani. „De ce? Pentru că au încercat să mărturisească, să spună, nu au fost crezuți, lucrurile au fost trenate, băgate sub preș, așa cum se spune în popor, și după ani de zile au găsit o persoană care să-i asculte, să le valideze emoțiile, să-i creadă și să meargă mai departe”, explică Mihaela Dinu.

Legat de cazurile ignorate din unitățile de învățământ, Mihaela Dinu mai spune că primii care ar trebui educați în astfel de situații sunt de fapt adulții. „Vorbeam de educația copiilor, dar primii care ar trebui educați în astfel de situații sunt de fapt adulții. Este adevărat că fiecare vine cu un bagaj emoțional, personal, un istoric de viață, dar suntem totuși răspunzători de educație și de copii atâta vreme cât suntem în preajma lor. Să nu uităm că Legea 272 ne obligă să facem asta”, punctează Mihaela Dinu.

Luni, mai mulți părinți au protestat în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, după ce mama unui elev a acuzat că fiul ei a fost agresat sexual de două ori, prima dată în 2022, când avea 8 ani, autorul fiind alt minor.

Mama elevului agresat sexual în toaleta Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, a declarat luni, pentru Digi24, că a aflat de prima agresiune după aproximativ trei săptămâni, iar în momentul când a mers la directoare, i s-a reproșat că nu a sesizat fapta imediat, ci abia în 10 iunie, când era vacanță. De asemenea, femeia a acuzat conducerea școlii că nu a sesizat apoi Poliția.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *