Proiectul SAFE al Primăriei Sectorului 6, o șansă în plus pentru pacienți. Oamenii se declară încântați de felul în care au fost tratați în Centrul de Sănătate Sf. Nectarie (VIDEO)

Proiectul SAFE al Primăriei Sectorului 6, o șansă în plus pentru pacienți. Oamenii se declară încântați de felul în care au fost tratați în Centrul de Sănătate Sf. Nectarie (VIDEO)

Este limpede că nimeni nu intră în cabinetul medicului de plăcere, însă atunci când ești tratat cu atenție și cu înalt profesionalism vizita la medic poate deveni agreabilă chiar dacă afli că ai, de pildă, niște valori mai mari ale glicemiei, nemanifestând alte simptome. Se știe, este mult mai bine să previi decât să tratezi și se mai știe că o boală depistată precoce este mult mai ușor de tratat. Toate aceste lucruri bune și nu numai acestea se întâmplă prin programul SAFE, derulat de Primăria Sectorului 6, din Centrul de Sănătate Sf. Nectarie din București, a relatat Alex Vlădescu la Știrile B1 TV.

Ileana Bulum este o pacientă veche a Centrului de Sănătate Sf. Nectarie. Cu ocazia unor investigații de rutină, a avut o surpriză neplăcută, însă a trecut ușor peste deoarece aici, în această clinică, este foarte bine tratată și monitorizată.

„Mi-a găsit și un pic de diabet, m-a îndrumat către cabinetul de diabetologie. Frecventez această clinică de când s-a deschis. Am aflat de ea pe internet, am venit și, de atunci, vin frecvent când am nevoie sau am o problemă, pentru că am găsit înțelegere, este foarte curată clinica, personalul, la fel. Cred că am fost la foarte multe specialități, la recuperare, la stomatologie, la gastro, iar acum, mai recent, când am venit întâmplător cu o programare la cardiologie, am aflat de programul acesta SAFE”, spune Ileana Bulum.

Proiectul SAFE este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european”, derulat de Ministerul Sănătății.

„Programul SAFE presupune sănătate, accesibilitate, facilitate și educație ale persoanelor vârstnice, femei peste 62 de ani și bărbați peste 65 de ani, persoane care se încadrează într-un grad de handicap, persoanelor de etnie romă se adresează, persoanelor aflate în situații defavorizante, persoanelor care sunt singure și cu diverse probleme de sănătate, persoanelor care provin din sistemul de protecție a copilului. Acestor tipuri de persoane se adresează, din București, proiectul SAFE.

Pacienți au fost depistați cu valori ale glicemiilor mari și fără să aibă vreun simptom. Ei sunt apoi luați aici în evidență, evaluați, stabilim un plan de tratament, o educație terapeutică nutrițională și, ulterior, îi monitorizăm”, a declarat dr. Bogdan Istrate, medic specialist diabet, boli de nutriție.

Nu este simplu să fii bolnav. Nu este simplu nici să tratezi boala, însă prin proiectul SAFE lucrurile devin ceva mai ușoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *