Protest USR la Ministerul Educației. Ștefan Pălărie, despre ordonanța Ligiei Deca: România educată se transformă din proiect prezidențial într-unul rezidențial imobiliar, ghinion! (VIDEO)

Protest USR la Ministerul Educației. Ștefan Pălărie, despre ordonanța Ligiei Deca: România educată se transformă din proiect prezidențial într-unul rezidențial imobiliar, ghinion! (VIDEO)

Senatorul Ștefan Pălărie a vorbit despre protestul organizat de USR la Ministerul Educației, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că proiectul de ordonanță pentru modificarea legii învățământului superior „creează o posibilitate ca universitățile – auziți și dumneavoastră! – să construiască clădiri la suprafața terenului și în subsol pe terenuri din domeniul public care nu le aparțin”.

 

Ștefan Pălărie (USR), pe B1 TV, despre protestul de la Ministerul Educației

 

Întrebat de ce a fost organizat protestul, senatorul USR a spus: „Merită semnalată cu prisosință o chestiune extrem de simplă, dar extrem de gravă, și anume modificarea prin ordonanță de către doamna Ligia Deca a legii învățământului superior. Acolo, printr-o chichiță juridică, se creează o posibilitate ca universitățile – auziți și dumneavoastră! – să construiască clădiri la suprafața terenului și în subsol pe terenuri din domeniul public care nu le aparțin. O grozăvie pe care n-am mai văzut-o, n-am înțeles-o și pe care am nominalizat-o, atenție, „România educată se transformă din proiect prezidențial într-unul rezidențial imobiliar, ghinion!”.

 

„Contravine Constituției”

 

„Deși domnia sa (Ligia Deca, n.r.) a făcut prima conferință de presă de când se află în guvernarea Marcel Ciolacu, tocmai ca să prezinte această ordonanță, la conferința de presă nu a suflat nicio vorbă despre această prevedere. A vorbit cu elocvență despre modificările (…) de la burse, despre supravegherea video a școlilor pentru a îmbunătăți calitatea disciplinei și a elimina formele de violență în școli, dar exact acest lucru, care este extrem de important și care contravine Constituției, a uitat să îl menționeze”, a continuat Ștefan Pălărie.

„De ce spun că elementul acesta contravine Constituției? Pentru că cei care au scris Constituția au prevăzut explicit, probabil tocmai ca să pună la adăpost domeniul public al statului de potențiale persoane cu idei, se explică foarte clar cum poate fi pus în valoare domeniul public, inclusiv, dar în general prin licitații sau prin forme de atribuire, dar care trec printr-o procedură tehnică de licitație”, a adăugat Ștefan Pălărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *