Reguli noi pentru românii care stau la bloc. Sunt obligatorii pentru toți locatarii

Reguli noi pentru românii care stau la bloc. Sunt obligatorii pentru toți locatarii

Primul lucru ce trebuie făcut în cazul în care locuința este inundată este să anunțați asociația de proprietari sau administratorul blocului, iar apoi să solicitați un reprezentant pentru a evalua pagubele, scrie BZI.

Se întocmește apoi un proces verbal de constatare a pagubelor, ce va fi semnat atât de părțile implicate direct, cât și de un reprezentant al asociației de proprietari sau administratorului blocului.

 

Dacă nu se ajunge, ultima soluție este instanța. În situația în care responsabilul direct nu poate plăti, responsabilitatea financiară poate fi atribuită asociației de proprietari sau administratorului blocului în funcție de circumstanțele specifice ale cazului.

 

Anul 2024 a venit cu reguli noi pentru românii care stau la bloc.  De exemplu, proprietarii trebuie să țină cont de părerea vecinilor în momentul în care fac lucrări de renovare atât în interior, cât și în exterior.

De asemenea, adunarea generală este cea care hotărăște dacă persoanele care locuiesc la etajul 1, parter sau demisol trebuie să plătească pentru lift. Ridicarea gunoiului, vidanjare și deratizarea se împarte pe număr de persoane. Costul curentului electric consumat pe scara blocului, în boxe sau alte spații comune sau consumat de hidrofoarele din subsol, se împarte tot la numărul de locatari.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *