Rețete de supă cu tăieței. Cum faci o supă delicioasă

Rețete de supă cu tăieței. Cum faci o supă delicioasă

În zilele friguroase de iarnă și nu numai, un bol de supă cu tăieței poate fi o adevărată binecuvântare. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, supa caldă are și multe beneficii pentru organism. Așadar, descoperă cum faci unele dintre cele mai gustoase rețete de supă cu tăieței.

Ce beneficii are supa de pui cu tăieței

Un castron cu supă de tăieței și pui ne trezește multora amintiri plăcute din copilărie, când mama sau bunica ne răsfățau, în zilele reci, cu supă caldă. Dincolo de asta însă, studiile au arătat că un castron consistent de supă cu tăiței și pui poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale și a simptomelor de răceală.

Atunci când te lupți cu o răceală, medicul îți va spune că este important să te hidratezi. Iar o supă de pui cu tăieței este nu doar hidratantă, ci și hrănitoare.

Puiul are multe proteine care ajută la susținerea sistemului imunitar. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, care întăresc imunitatea și ajută la reglarea digestiei.

Puiul este bogat în triptofan, care ajută organismul să producă serotonină. Aceasta vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate oferi senzația de „confort” care face din supa de pui cu tăiței un adevărat deliciu.

Tăieței nu sunt nici ei doar de decor. Sunt plini de carbohidrați care ajută la senzația de sațietate și aduc un plus de energie.

Și deloc în ultimul rând, toate acele bucăți de legume – morcov, țelină, păstârnac și ceapă – care se găsesc în mod obișnuit în supa cu tăiței, sunt o sursă excelentă de vitamine C și K, precum și alți antioxidanți și minerale.

Legumele precum morcovii sunt, de asemenea, bogate în beta-caroten și pot ajuta la reducerea simptomelor datorită proprietăților lor antiinflamatorii.

În plus, este important să consumați supa caldă. Lichidul și aburul fierbinte pot fi de ajutor în reducerea congestiei nazale.

Chiar dacă supa nu este în sine un tratament pentru răceala, este o mâncare delicioasă și plină de nutrienți, care este și hidratantă.

Descoperă și cele mai bune rețete de supe creme.

Cum faci tăieței de casă

Supa de tăieței este și mai delicioasă atunci când faci tăieței de casă cu ou. Nu sunt deloc complicat de preparat și, în plus, oferă un gust și o textură aparte.

Rețetă simplă de tăieței de casă

Rețetă simplă de tăieței de casă
400 g făină
4 ouă
sare după gust

Mod de preparare

Cerne făina într-un vas încăpător și fă o gropiță în mijlocul ei.În gropiță adaugi sarea și cele trei ouă. Amestecă atent, cu grijă, până ce ingredientele se omogenizează.Frământă aluatul. Va fi gata când nu se va mai lipi de mâini.Lasă la dospit aluatul, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru jumătate de ceas.Când este gata, întinde blatul pe o suprafață tapetată cu făină în prealabil.Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor sau direct cu mâinile.Foaia subțire de aluat obținută trebuie lăsată la uscat aproximativ un sfert de oră.După ce s-a uscat, taie aluatul în fâșii: pot fi mai subțiri sau mai late, mai scurte sau mai lungi, în funcție de cum le preferi.Folosește cu încredere tăițeii rezultați în orice fel de mâncare dorești.În cazul în care ai făcut prea mulți tăiței, pune-i pe cei pe care nu îi mai folosești în pungi de hârtie sau de pânză și păstreză-i într-un loc uscat și răcoros până la trei zile. Sursă retete.unica.ro

Tăieței de casă cu lapte

Ingrediente

3 gălbenușuri1 ou bătut spumă1/2 linguriță sare3 linguri lapte2 cești faină
Pentru rulat100 g făina

Mod de preparare

Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până se înglobează complet. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare.

Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să se odihnească 15 minute, apoi pudrează o suprafaţă de lucru cu făină şi rulează cu sucitorul, până obţii o foaie subţire de aluat. Împătureşte foaia şi rulează din nou aluatul, până ce ai din nou o foaie subţire de aluat, care poate fi tăiată fără să se lipească. Taie cu un cuţit fâşii subţiri sau mai late, după gust, şi pune tăieţeii la uscat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lasă tăieţeii de casă să se usuce circa două ore la temperatura camerei, apoi îi poţi fierbe în supă sau apă cu sare şi folosi în mâncare.

Descoperă cele mai bune rețete de paste de casă.

Rețete de supă cu tăieței

Tăiețeii de casă se pot folosi într-o multitudine de rețete de supă cu carne sau cu legume. Iată câteva dintre cele mai bune rețete de supă cu tăieței:

Supă de pui cu tăieței de casă

Supă de pui cu tăieței de casă

Supa de pui cu tăieței este un preparat simplu, care poate fi pregătit într-o varietate de feluri. Îți asigură o masă ușoară, dar hrănitoare, iar procesul de gătire este extrem de simplu.

Ingrediente:

1 piept de pui
2 morcovi
1 ceapă
1 țelină mică
100 g tăieței de casă
Sare și piper după gust
un vârf de linguriță de curcuma – opțional

Mod de preparare:

Pune pieptul de pui tăiat bucățele mici într-o oală cu apă și se lasă să fiarbă până când carnea este gata.

Adaugă morcovii, ceapa și țelina tocate mărunt și lasă-le să fiarbă până când sunt moi.Adaugă tăiețeii și gătește timp de 10 minute sau până când aceștia sunt fierți. Condimentează după gust și servește-o caldă.

Multe persoane folosesc vegeta pentru a condimenta supa de pui, însă dacă vrei să eviți eventualii aditivi care se regăsesc în aceasta și vrei să obții un gust delicios, poți adăuga un praf de curcuma. Este și sănătoasă, oferă și un gust aparte. Mai mult, supa va avea o culoare mai frumoasă.

Supă de legume cu tăieței de casă

Supă de legume cu tăieței de casă

Ingrediente:

1 dovlecel
1 ceapă
1 morcov
1 țelină
1 păstârnac
100 g tăieței de casă
sare și piper
curcuma sau vegeta
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Taie toate legumele în cuburi și pune-le într-o oală cu apă. Fierbe-le până când sunt moi.Adaugă tăiețeii și gătește-i aproximativ 10 minute sau până când sunt gata.Condimentează după gust și adaugă pătrunjel proaspăt.

Supă de roșii cu tăieței de casă

Supa de roșii este considerată de multe persoane o delicatesă, iar dacă la ea adaugi și o mână de tăieței de casă va deveni o mâncare nu doar gustoasă, ci și sățioasă.

Supă de roșii cu tăieței de casă
1, 5 kilograme roșii sau 1 litru suc de roșii
3 morcovi
2 cepe
3 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
4 linguri ulei sare și piper
tăieței de casă

Spală și taie ceapa mărunt, pune uleiul la încins într-o oală potrivită apoi călește ceapa 2-3 minute. Taie morcovii, țelina și păstârnacul cubulețe, adaugă-le peste ceapă, pune 3 litri de apa și lasă toate legumele la fiert, la foc mare. Între timp, taie usturoiul felii subțiri și împreună cu pătrunjelul adaugă-l peste legumele care fierb. Lasă totul la fiert pentru 15-20 de minute.

Adaugă apoi sucul de roșii.

Fierbe tăiețeii de casă separat, în apă clocotită cu sare. Atunci când aceștia sunt gata, adaugă-i peste supa de roșii. Adaugă sare și piper după gust.

Supă de roșii cu tăieței și busuioc

Supă de roșii cu tăieței și busuioc

Ingrediente:

800 g roșii tăiate cuburi (din conservă sau proaspete)
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 morcov, ras
100 g tăieței de casă
1 litru supă de legume
2 linguri ulei de măsline
1 legătură de busuioc proaspăt
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până când devin aurii. Adaugă morcovul ras și roșiile. Lasă-le să fiarbă timp de 15-20 minute.Adaugă supa de legume și continuă fierberea încă 10 minute.Adaugă tăiețeii și gătește cât este necesar. Condimentează cu sare și piper după gust. Adaugă busuiocul proaspăt înainte de servire.

Supă asiatică de carne de vită cu tăieței și ghimbir

Supă asiatică de carne de vită cu tăieței și ghimbir

Ingrediente:

300 g carne de vită tăiată cubulețe
1 ceapă
2 rădăcini de ghimbir
1 morcov
100 g tăieței de casă (sau de orez, dacă îi preferați)
1 litru supă de carne
Ulei de susan
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Prăjește carnea de vită în ulei de susan până când este rumenită.Adaugă ceapa, ghimbirul și morcovul tocate mărunt și călește-le până când sunt moi. Toarnă supa de carne, adaugă tăiețeii și gătește timp de 10-15 minute. Condimentează după gust.

Supă de pui cu tăieței și ghimbir

Ingrediente:

1 piept de pui
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 bucățică de ghimbir proaspăt, ras
100 g tăieței subțiri
2 litri de apă
Ulei de susan
Sare și piper după gust
frunze de ceapă verde tocate (opțional)

Mod de preparare:

Fierbe pieptul de pui, până când carnea este gata. Scoate pieptul și taie-l cuburi.Călește ceapa și usturoiul în ulei de susan până devin aurii. Adaugă ghimbirul ras și amestecă.Adaugă supa de pui și lasă să fiarbă.Adaugă tăiețeii și gătește aproximativ zece minute sau până sunt gata.Adaugă carnea de pui tăiată în supă. Condimentează cu sare și piper. Poți adăuga și ceapă verde tocată înainte de servire.

Află mai multe despre ghimbir și proprietățile sale.

Sursă foto – Shutterstock.com

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *