Rețete vechi de prăjituri de casă

Rețete vechi de prăjituri de casă

Atunci când spui rețete vechi de prăjituri, cu siguranță te gândești la vremea copilăriei, atunci când mamele și bunicile pregăteau în casă cele mai bune prăjituri, mai gustoase decât orice alt preparat din comerț. Pentru amintirea copilăriei, ți-am pregătit mai jos o listă cu rețete vechi de prăjituri de casă.

Îți aducem aminte de vremea copilăriei prin câteva rețete delicioase de prăjituri de casă. Deserturi pe care bunicile le pregăteau în casă, din doar câteva ingrediente simple, și care ne bucurau pe fiecare dintre noi. Vezi rețete vechi de prăjituri de casă!

Rețete vechi de prăjituri de casă

Nuci umplute cu cremă de ciocolată

Ingrediente pentru aluat

300 gr făină;
75 gr unt;
75 ml de lapte;
50 grame de zahăr;
1 ou;
1 linguriță de vanilie;
1 praf de sare;
1/2 linguriță de amoniac amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Ingrediente pentru cremă

150 gr zahăr;
150 gr unt;
100 gr ciocolată;
2 ouă;
2 linguri nucă măcinată;
2 lingurițe esență de rom.

Mod de preparare

Pentru aluat, pune într-un bol ouăle cu zahărul și un praf de sare. Amestecă până când obții o cremă pufoasă și albă. Adaugă apoi, trepat, untul topit și răcit, laptele, esența și amoniacul pe care l-ai amestecat cu lămâia. Amestecă totul, apoi adaugă și făina, treptat. Frământă aluatul până când nu se mai lipește. Acoperă-l cu o folie de plastic și pune-l la frigider până când pregătești crema.

Pentru cremă, amestecă ouăle cu zahărul, la bain marie, și continuă să amesteci cu telul până când se îngroașă compoziția. Adaugă apoi și ciocolata mărunțită, untul tăiat cubulețe mici și amestecă până când se omogenizează totul. Adaugă apoi și esența de rom cu nucile. Lasă crema să se răcească, după care pune-o pentru 30 de minute la frigider.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l și formează mici bile din aluat, pe care le pui în formă sau aparatul de făcut prăjituri, și le coci pe ambele părți. Umple fiecare coajă de aluat cu cremă, apoi adaugă încă o coajă de aluat peste, și altfel se formează nuca. Când ai terminat toate nucile, pune-le la frigider pentru a se frăgezi compoziția.

Află și rețete pentru dulceață de vișine

Prăjitura Doina cu foi de napolitană

Ingrediente

5 foi de napolitană;
4 ouă;
300 gr ciocolată;
300 gr unt;
200 gr zahăr;
30 gr cacao;
Esență de rom.

Ingrediente pentru glazură

200 gr ciocolată;
100 gr alune mărunțite;
50 ml lapte;
50 gr unt.

Mod de preparare

Pentru prăjitură, se amestecă ouăle cu zahărul până când acesta se topește și compoziția este cremoasă. Se pune apoi într-un vas, la bain marie, și se amestecă până când începe să se îngroașe. Se topește ciocolata la bain mare, deasupra unui vas cu apă fiartă, apoi se adaugă ciocolata peste crema de ou. Se lasă să se răcească.

Untul se amestecă cu cacao și se adaugă peste crema de ciocolată și ou. Se amestecă bine până când se obține o cremă fină.

Se pune o foaie de napolitană, apoi se întinde un strat fin de cremă, apoi încă un strat de napolitană, și iar cremă. Se face asta până când se termină foile de napolitană, deasupra prăjiturii trebuie să fie foaie de napolitană. Se pune peste o foaie de copt, deasupra o greutate care ajută să preseze și se lasă deoparte pentru o oră sau două. Ulterior, se înlătură greutatea și se pune prăjitura la rece pentru o oră.

Se taie prăjitura în jumătate, pe lungime, apoi pe lățime de două ori, astfel vei obține 6 pătrate. Ulterior, fiecare pătrat îl vei tăia în două și vei obține 12 triunghiuri.

Acum, pregătești glazura. Topești ciocolata cu untul și laptele și amesteci bine totul. Apoi, fiecare bucată de prăjitură, marginile ei le treci prin glazura de ciocolată. Pe fiecare margine vei pune alune mărunțite. Prăjiturile se pun la rece o oră înainte de servire.

Știi care sunt Cele mai bune rețete de ice tea pentru vară?

Prăjitură cu foi de napolitană

Prăjitura Carpați

Ingrediente pentru blat

4 ouă;
300 gr zahăr;
300 ml ulei;
300 ml lapte;
1 linguriță bicarbonat;
Aproximativ 1 kg de făină;

Ingrediente pentru cremă

400 gr zahăr;
12 linguri făină;
1,5 l lapte;
250 gr  margarină;

Ingrediente pentru glazură

200 gr ciocolată amăruie;
200 ml lapte;
2 linguri ulei;
Ingrediente pentru decorNucă cocos;
Nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă ulei trepat, se amestecă și se adaugă și laptele până se încorporează totul. Se pune acum și făina împreună cu bicarbonatul și se frământă până se obține un aluat ferm. Aluatul se împarte în 8 bile mai mici.

Se întinde fiecare foaie de aluat și se pune pe o tavă pe care ai uns-o cu ulei sau ai pus foaie de copt. Fiecare foaie de aluat se coace pentru aproximativ 10 minute, la 150 de grade.

Pentru cremă, se caramelizează zahărul, se adaugă apoi 12 linguri de făină, trepatat, până când este totul încorporat. Se adaugă apoi și laptele și se lasă la fiert până când crema se îngroașă. Se adaugă peste margarina și se amestecă până când aceasta se topește. Se lasă să se răcească crema.

Se asamblează prăjitura acum. Se pune jos o foaie de aluat și peste un strat de cremă. Se continuă până la ultima foaie de aluat, iar deasupra un strat de cremă. Prăjitura se dă la rece pentru câteva ore, de preferat peste noapte, pentru ca foile de prăjitură să se înmoaie.

Când prăjitura s-a înmuiat, se taie marginile și prăjitura se taie în două bucăți, pe lungime. Fiecare dintre cele două bucăți se taie pe diagonală, triunghiurile obținute se lipesc două câte două.

Pentru glazură, se topește ciocolata, la bain marie, se adaugă laptele și uleiul. Galzura obținută se pune peste prăjitură. Deasupra se presară nucă de cocos sau nuci măcinate. Prăjitura Carapați se taie în felii subțiri și astfel vei obține o prăjitură asemănătoare unei creste muntoase, de aici și denumirea de prăjitură Carpați.

Descoperă rețete de prăjituri de casă cu cremă

Desertul copilăriei – cremă de zahăr ars

Ingrediente

8 ouă;
Un litru de lapte;
300 gr de zahăr.

Mod de preparare

Într-un vas se caramelizează 100 gr de zahăr, apoi caramelul obținut se întinde, uniform, pe fundul unui vas, și pe pereții acestuia, și se lasă să se întărească. Separat, se bat ouăle cu restul de zahăr până când acesta se topește. Se amestecă cu laptele fiert și răcit și se pune amestecul peste zahărul caramel.

Vasul se pune deasupra unui alt vas cu apă clocotită, la bain marie, și se dă totul la cuptor pentru aproximativ o oră, la foc mic, 150 de grade. Crema de zahăr ars este gata atunci când marginile sunt rumenite, la fel și deasupra. Se lasă să se răcească pentru 2 ore și apoi se răstoarnă pe un platou înalt. O să curgă caramelul deasupra atunci când îl întorci. Se pune la rece până în momentul servirii.

Cremă de zahăr ars

Cornulețe fragede cu nucă

Ingrediente

500 gr făină:
200 gr nucă măcinată;
200 gr zahăr pudră;
100 gr unt;
2 ouă;
O esență de vanilie.
100 gr zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Se amestecă untul moale cu zahărul, esența și se încorporează și nuca măcinată. Treptat, se adaugă făina și se frământă totul până când se obține un aluat ferm, care nu se lipeste de mână. Se dă la frigider pentru 30 de minute.

Din aluat, se rup bucățele mici pe care le modelzi cu palma, le presezi ușor la capete, și le îndoi, astfel încât să formezi o semilună. Ori, le poți răsuci după forma pe care îți dorești să o obții. Cornulețele se pun într-o tavă pe care ai tapetată cu ulei sau ai pus o hârtie de copt. Se coc la 180 de grade, pentru 10 minute, sau până când se rumenesc. Când sunt calde, cornulețele se dau prin zahăr pudră.

Cornulețe fragede

Cea mai simplă rețetă de ruladă cu gem

Ingrediente

4 ouă;
4 linguri de zahăr;
4 linguri de făină:
4 linguri de gem, după preferințe.

Mod de preparare

Albușurile se bat cu un praf de sare până când devin spumă tare. Gălbenușurile se bat cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă și făina peste. Se încorporează albușurile peste și se amestecă ușor cu o spatulă. Se pune compoziția într-o tavă și se dă la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.

Se scoate din tavă, se întinde pe un prosop umed, iar deasupra blatului se întinde un strat subțire de gem. Se rulează ușor cu ajutorul prosopului și se dă la rece. Deasupra, se poate presăra ciocolată topită și nucă de cocos ori bucățele mici de nucă.

Citește și: Rețete de gem de mere

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *