Rusia a inclus „mișcarea LGBT” pe lista entităților „teroriste și extremiste”. Ce sancțiuni primesc cei care organizează activități extremiste

Rusia a inclus „mișcarea LGBT” pe lista entităților „teroriste și extremiste”. Ce sancțiuni primesc cei care organizează activități extremiste

„Mișcarea publică internațională LGBT” a fost adăugată pe lista entităților „teroriste și extremiste” de către Rosfinmonitoring, instituția rusă de supraveghere financiară de stat, informează The Moscow Times.

„Mișcarea LGBT”, inclusă pe lista entităților „teroriste și extremiste”, în Rusia

Autoritățile vor putea să înghețe conturile bancare ale persoanelor desemnate fără o hotărâre judecătorească, potrivit înscrierii în registru.

Nu este clar cum Rosfinmonitoring intenționează să aplice normele sale împotriva „mișcării LGBT” definită vag, care nu există legal și, prin urmare, nu are nici o adresă înregistrată sau un cont bancar.

Includerea „mișcării LGBT” pe lista entităților „teroriste și extremiste” vine după ce, în noiembrie, Curtea Supremă a Rusiei a desemnat așa-numita mișcare ca fiind o organizație „extremistă” interzisă.

Ministerul rus al Justiției a adăugat „mișcarea internațională LGBT” pe lista sa de organizații interzise pe 1 martie.

Un tribunal din orașul Orenburg a ordonat săptămâna aceasta arestarea a doi manageri ai unui bar gay, în cadrul primului caz penal de „extremism” din Rusia împotriva membrilor comunității LGBTQ+.

Aceștia riscă până la 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați de „organizarea de activități extermiste”.

Militanții pentru drepturile civile și activiștii LGBTQ+ din Rusia au declarat pentru sursa citată anterior că denumirile de „extermist” ar putea permite autorităților să urmărească penal pe oricine s-a asociat cu stiluri de viață sau simboluri LGBTQ+ în public.

În februarie 2024, peste 250 de titluri de cărți scoase la vânzare în Rusia au fost retrase de pe rafturile magazinelor de retail din cauza legii privind „propaganda LGBT”. Printre autorii cunoscuți se numără și Oscar Wilde, Haruki Murakami și Fiodor Dostoievski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *