Se consumă benzina premium mai repede decât benzina obișnuită? Mitul, supus testării printr-un experiment video

Se consumă benzina premium mai repede decât benzina obișnuită? Mitul, supus testării printr-un experiment video

Benzina premium, cu un indice octanic mai ridicat, este recomandată în special pentru motoarele performante, datorită beneficiilor pe care le oferă în reducerea riscului de detonație și în permiterea funcționării optime a motoarelor puternice. 

Între posesorii de mașini circulă și un mit legat de consumul mai rapid al benzinei premium în comparație cu cea standard. Pentru a verifica veridicitatea acestui mit, echipa de la canalul de YouTube La Garaj Show a decis să efectueze un test minuțios. Prin conducerea și monitorizarea atentă a mașinilor alimentate atât cu benzina standard, cât și cu benzină premium, de la același producător, pasionații de mașini și-au propus să aducă claritate în această dispută.

Astfel, s-a luat o mașină pentru test, în acest caz un Volkswagen Golf GTI 2.0 TFSI, care a fost alimentat dintr-un recipient special. Mașina fost adusă la temperatura de funcționare optimă în ambele sesiuni de testare pe dinamometru.

Astfel, pentru test, mașina va fi supusă unei sarcini constante, fiind setată la o viteză pe pilot automat, apoi este cronometrat timpul în care un litru de benzină este consumat din eprubetă.

Primul test a fost efectuat cu benzină de 95, iar prima rundă de testare a fost condusă la viteza de 97 km/h, pe pilot automat, și 2.400 RPM. În aceste condiții, mașina a consumat 1 litru de benzină într-un interval de 11 minute și 59 de secunde.

Jaf de proporții pe autostrada din Italia. VIDEO cu hoții înarmați care atacă trei vehicule blindate și fug cu 4 milioane de euro

Al doilea test a fost făcut cu un combustibil cu cifră octanică 100, în aceleași condiții. De această dată, același litru a fost consumat în fix 12 minute, rezultatele fiind virtual identice. În final, ei au testat și o benzină de curse, cu cifră octanică 104, pentru a vedea cum se comportă. Un litru din acest combustibil a fost consumat în 12 minute și 3 secunde.

După analizarea datelor și încheierea testelor, s-a ajuns la concluzia că nu există o diferență semnificativă în consumul de combustibil între cele două tipuri utilizate, iar orice variații observate ar putea fi atribuite stilului de conducere adoptat de unii șoferi atunci când utilizează un combustibil cu o cifră octanică mai mare.

MAI cheamă societatea civilă la o dezbatere pe modificarea legii antidrog. Când va avea loc evenimentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *