TikTok spune că a luat măsuri „imediate” pentru a combate dezinformarea privind conflictul Israel-Hamas, după avertismentele UE

TikTok spune că a luat măsuri „imediate” pentru a combate dezinformarea privind conflictul Israel-Hamas, după avertismentele UE

Rețeaua chineză de socializare TikTok anunță că s-a conformat cerințelor Uniunii Europene (UE) privind dezinformarea, în urma atacaului Hamas asupra Israelului, și susține că a eliminat „conținutul și conturile cu caracter violent”, potrivit BBC.

Într-o scrisoare adresată vineri companiei, UE i-a cerut șefului TikTok, Shou Zi Chew, să „intensifice urgent” eforturile și să „precizeze” în termen de 24 de ore cum respectă legislația europeană.

Totodată, comisarul UE Thierry Breton a atras atenția TikTok că trebuie să fie atent asupra popularității sale în rândul tinerilor și că trebuie „să protejeze copiii și adolescenții de conținutul violent și de propaganda teroristă, precum și de provocările la moarte, și de conținutul care poate pune viața în pericol”.

Măsurile luate de TikTok asupra conținutului, după avertismentele UE

În urma avertismentelor din partea UE, TikTok a declarat că a șters „conținutul și conturile cu caracter violent”, transmite BBC.

„Ne-am mobilizat imediat cu resurse și personal semnificativ pentru a ajuta la menținerea siguranței comunității noastre și a integrității platformei noastre”, a precizat compania, duminică, într-un comunicat.

TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance, a enumerat acțiunile pe care le-a întreprins pe website-ul său ca să combată dezinformarea și conținutul care incită la ură.

Acesta a declarat că a creat un centru de comandă, și-a îmbunătățit sistemele automate de detectare pentru a elimina conținutul grafic și violent și a adăugat mai mulți moderatori care vorbesc arabă și ebraică.

Nu tolerăm încercările de a incita la violență sau de a răspândi ideologii pline de ură. Avem o politică de toleranță zero în ceea ce privește conținutul care laudă organizațiile și persoanele violente și care incită la ură, iar aceste organizații și persoane nu sunt permise pe platforma noastră.

TikTok:

UE a transmis, totodată, avertismente similare X (fostul Twitter), YouTube și Meta – deținătorul Facebook și Instagram – cu privire la dezinformare, însoțite de un termen-limită de 24 de ore privind aplicarea măsurilor.

În august 2023, UE a introdus noi legi care reglementează tipul de conținut permis online.

Legea privind serviciile digitale (DSA) impune așa-numitelor platforme online foarte mari – cele care au peste 45 de milioane de utilizatori din UE – să elimine în mod proactiv „conținutul ilegal” și să demonstreze că au luat măsuri în acest sens, dacă acest lucru este solicitat.

Conform BBC, DSA permite UE să efectueze interviuri și inspecții și, dacă blocul nu este mulțumit, acesta are voie să treacă la o investigație formală.În cazul în care UE decide că o platformă nu s-a conformat sau nu abordează problemele pe care le-a identificat și riscă să facă rău utilizatorilor, Comisia poate lua anumite măsuri. Astfel, aceasta are voie să emită amenzi și, în ultimă instanță, poate să solicite judecătorilor să interzică temporar o platformă pe teritoriul UE.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *