TikTok suspendă recompensele pentru utilizatorii din UE

RMAG news

Reţeaua de socializare chineză TikTok a anunţat miercuri că suspendă „voluntar” funcţia noii sale aplicaţii TikTok Lite care recompensează utilizatorii pentru timpul petrecut în faţa ecranului şi care este acuzată de Comisia Europeană că provoacă dependenţă, dar a promis în SUA acţiuni în justiţie împotriva noii legi care o obligă să taie legăturile cu compania-mamă chineză ByteDance, pentru că altfel va fi interzisă pe teritoriul american.

Comisia Europeană a anunţat luni deschiderea unei anchete şi a ameninţat că va lua chiar joi o decizie de suspendare a platformei TikTok dacă aceasta nu renunţă la un sistem de puncte-cadou în schimbul vizionării imaginilor, care incită utilizatorii să rămână conectaţi.

„TikTok caută în continuare să lucreze în mod constructiv cu Comisia Europeană şi cu alte instituţii de reglementare. Prin urmare, suspendăm voluntar funcţiile de recompensă în TikTok în timp ce răspundem preocupărilor care ne-au fost adresate”, a menţionat reţeaua de socializare chineză într-un mesaj postat pe platforma X (fosta Twitter).

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a transmis că a luat notă de această decizie, precizând totodată că procedurile demarate contra TikTok privind „riscul de dependenţă” vor continua.

În acest timp, şeful TikTok, Shou Zi Chew, a promis lansarea unor acţiuni în justiţie împotriva unei noi legi promulgate miercuri de preşedintele american Joe Biden şi care obligă această platformă să taie toate legăturile cu compania-mamă chineză ByteDance, în caz contrar reţeaua de socializare TikTok, foarte populară în SUA, va fi eliminată din magazinele de aplicaţii pentru smartphone-uri pe teritoriul american.

„Nu vă faceţi griji, pentru că nu plecăm nicăieri”, a dat asigurări Shou Zi Chew într-un mesaj video. „Vom continua să luptăm în tribunale pentru drepturile noastre. Faptele şi Constituţia (SUA) sunt de partea noastră şi vom câştiga”, a susţinut el.

Respectiva lege dă companiei ByteDance un termen de 270 de zile să găsească un investitor dintr-o ţară care să nu fie „adversară” a SUA şi acest investitor să cumpere platforma TikTok.

Aceasta din urmă are circa 170 de milioane de utilizatori în SUA, dar numeroşi oficiali americani, atât democraţi cât şi republicani, susţin că platforma cu videouri scurte şi distractive permite Chinei să spioneze şi să manipuleze utilizatorii.

The post TikTok suspendă recompensele pentru utilizatorii din UE appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *