Ucraina spune că ar putea produce 2 milioane de drone pe an cu ajutorul financiar din vest

Ucraina spune că ar putea produce 2 milioane de drone pe an cu ajutorul financiar din vest

Ucraina ar putea produce 2 milioane de drone pe an – dublu față de rata de producție existentă – cu sprijin financiar suplimentar din partea SUA, a altor guverne occidentale și a investitorilor privați, a susținut ministrul țării pentru transformarea digitală, Fedorov.

Fedorov a cerut mai mulți bani din partea Occidentului

Mikhailo Fedorov a spus într-un interviu că guvernul Ucrainei „a contractat mult mai puțin decât sunt capabili producătorii noștri”, deoarece nu are suficiente fonduri la îndemână. El a făcut presiuni pentru donații suplimentare pentru a-i ajuta pe ucraineni în război.

Ministrul în vârstă de 33 de ani, care este responsabil cu producția de drone, a declarat că Ucraina este pe cale să producă „mai mult de un milion” de drone în 2024, ceea ce ar depăși obiectivul de fabricație de 1 milion stabilit de președintele, Voloiymir Zelenskiy, anul trecut, dar ar putea face chiar mai mult.

„Am reușit să extindem piața atât de mult încât să putem fabrica mai mult de unul sau chiar două milioane de drone”, a spus el, argumentând că există potențialul de a crește și mai mult producția penttru toate tipurile de drone.

Ucraina a fost supusă unei presiuni din ce în ce mai mari în războiul de doi ani, deoarece Congresul SUA refuză să dea undă verde unui pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari și s-a orientat puternic către tehnologia dronelor, în mare parte, de origine locală.

90% dintre drone sunt fabricate în Ucraina

Ministrul a spus că în spațiul dronelor operează peste 200 de companii ucrainene, producând o mare varietate de sisteme aeriene fără echipaj. Dintre sistemele folosite pe câmpul de luptă, a spus el, „peste 90% dintre aceste drone sunt fabricate în Ucraina”.

Drept urmare, Ucraina a fost aproape autosuficientă în asamblarea dronelor, a spus Fedorov, cu excepția quadcopterelor comerciale pentru recunoaștere. Cu toate acestea, componentele ar trebui să fie întotdeauna achiziționate la nivel internațional, a adăugat el.

Provocarea imediată în sectorul dronelor a fost financiară, a spus Fedorov, și el a recunoscut că Ucraina „simte lipsa asistenței [financiare]” din partea SUA. Europa a ajutat, a adăugat el, iar săptămâna trecută Marea Britanie a declarat că va cheltui 325 de milioane de lire sterline pentru a ajuta la cumpărarea a cel puțin 10.000 de drone pentru armata Ucrainei.

Kievul solicită, de asemenea, donații de la oricine vrea să participe, prin inițiativa sa de strângere de fonduri United 24, cu un accent deosebit pe strângerea de bani pentru dronele Sea Baby de 250.000 de dolari o dată utilizate pentru a ataca cu succes navele de război rusești în Marea Neagră. O strângere de fonduri pentru dronele maritime a strâns 8 milioane de dolari în 36 de ore, a adăugat el.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *