Unele terenuri ale Primăriei Capitalei ar putea fi disponibile pentru achiziție. Viceprimarul a înaintat proiectul de lege

Unele terenuri ale Primăriei Capitalei ar putea fi disponibile pentru achiziție. Viceprimarul a înaintat proiectul de lege

Bujduveanu precizează, pe pagina sa de socializare, că în prezent Primăria Capitalei deţine aceste terenuri, dar că ele nu pot fi valorificate şi nici utilizate pentru proiecte de utilitate publică. El menţionează că prin vânzarea terenurilor s-ar obţine venituri noi la bugetul PMB. Proiectul nu vizează terenurile ocupate de construcţii dobândite în baza Legii 61/1990, Legii 85/1992, Legii 112/1995.

Un milion de elevi vor rămâne fără programul Masa Caldă în 2024

„Depun un nou proiect de hotărâre care reglementează situația terenurilor aflate în proprietatea privată a Municipiului București și ocupate de construcții având alt proprietar.Situația actuală: Primăria Municipiului București deține aceste terenuri în proprietate, însă ele nu pot fi valorificate la liber și nici utilizate pentru proiecte de utilitate publică.Legea nu permite concesionarea sau închirierea acestor terenuri ocupate, iar singura modalitate de valorificare este vânzarea prin negociere directă.Acești proprietari dețin construcțiile în baza unor sentințe judecătorești definitive, contracte de vânzare – cumpărare, încheiate cu fostele societăți comerciale cu capital majoritar de stat și alte situații reglementate în art. 7 din Regulament.  Practic, prin acest demers urmărim deblocarea situației actuale în care atât Primăria Municipiului București, cât și proprietarul nu pot dispune de teren sau de construcție. În acest moment, Municipiul București nu percepe o taxă de utilizare pentru terenurile în cauză. Astfel, generăm venituri noi la bugetul Primăriei Municipiului București prin sumele obținute în urma vânzării.Este important de știut că prezentul Proiect nu se suprapune, nu se aplică terenurilor ocupate de construcții dobândite în baza Legii 61/1990, Legii 85/1992, Legii 112/1995”, a scris viceprimarul Capitalei pe Facebook.Proiectul depus de viceprimarul Capitalei poate fi consultat Aici. Conform acestuia, vânzarea se va face în baza unui contract de vânzare, autentificat notarial, iar sumele obţinute din vânzarea terenurilor, proprietate privată a Municipiului Bucureşti, se fac integral venit la bugetul local. Alertă de trafic pentru bucureșteni. Trasee STB, deviate în zilele de 21 și 22 decembrie, dedicate comemorării Revoluției Române Cheltuielile suportate de cumpărător

Taxele ocazionate de autentificarea contractului de vânzare la notar şi efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară vor fi suportate de către cumpărător. De asemenea, cumpărătorul va suporta cheltuielile ocazionate de documentaţia cadastrală pentru terenurile care nu sunt înscrise în cartea funciară.

  Nu vor putea fi vândute: terenurile care constituie obiectul cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate al foştilor proprietari; terenurile care fac obiectul unor litigii; terenurile afectate de reţele tehnico-edilitare; terenurile care sunt prevăzute cu regim special sau sunt încadrate ca spaţii verzi.

O publicație franceză dă de pământ cu Diana Șoșoacă: „Vulgară, agresivă, brutală, visceral antiamericană”

Conform proiectului, iniţiativa vânzării o are Consiliul General al Capitalei, care se exprimă prin hotărâre, după determinarea situaţiei juridice a terenului, precum şi orice altă persoană fizică sau juridică care deţine în proprietate una sau mai multe construcţii edificate pe terenurile aflate în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti.

Preţul minim de vânzare va fi stabilit de valoarea cea mai mare dintre preţul de piaţă determinat prin raportul de evaluare întocmit de evaluatori autorizaţi şi valoarea de inventar a terenului. În termen de 60 de zile de la aprobarea regulamentului se va înfiinţa Comisia de vânzare, componenţa acesteia fiind aprobată prin dispoziţie de primar.

Conform referatului de aprobare, la nivelul PMB sunt înregistrate mai multe cerere care au ca obiect concesionarea/vânzarea terenurilor aflate în domeniul privat al Municipiului Bucureşti aferente construcţiilor deţinute în proprietate de către solicitanţi.

Premierul spaniol a spus că ar dori să vadă România şi Bulgaria în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului 2023

„Petenţii în cauză au devenit proprietarii acestor imobile/construcţii în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive, contracte de vânzare – cumpărare încheiate cu fostele societăţi comerciale cu capital majoritar de stat. La momentul perfectării contractelor de vânzare-cumpărare terenurile aferente construcţiilor vândute au fost date în folosinţă, deoarece societăţile nu aveau obţinute certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra acestora conform HG nr. 834/1991, privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţi comerciale cu capital de stat”, se arată în document.

VIDEO. Grenade aruncate în timpul unei ședințe de către vicepreședintele comunei. Zeci de oameni au ajuns la spital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *