Vlad Pascu a început să se drogheze de la 13 ani „pe fondul unor probleme familiale”, anunță DIICOT. Ce spun anchetatorii despre părinții tânărului

Vlad Pascu a început să se drogheze de la 13 ani „pe fondul unor probleme familiale”, anunță DIICOT. Ce spun anchetatorii despre părinții tânărului

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care, drogat fiind, a ucis doi studenți în localitatea 2 Mai, a început să consume droguri de risc, apoi droguri de mare risc încă de la 13 ani „pe fondul unor probleme emoționale” din familie, precizează DIICOT, într-un comunicat în care anunță oficial că tânărul a fost trimis în judecată alături de părinții lui.

Vlad Pascu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri, anunță sâmbătă, 7 octombrie, DIICOT.

Droguri la discreție în casa lui Vlad Pascu

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, tânărul avea în locuința sa din București diferite tipuri de droguri: De la Oxycodonă și Xanax, până la Metamfetamină, pe care le împărțea cu persoane din anturajul lui.

„În noaptea de 13/14.04.2023, în baza unei rezoluții infracționale unice, a deținut la domiciliul său din municipiul București, pentru consum propriu, mai multe comprimate de oxycodonă (drog de mare risc) și xanax (substanță activă-alprazolam – drog de risc)),”, a transmis DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în aceeași noapte, Vlad Pascu a pus la dispoziția mai multor persoane locuința sa din București pentru consumul de droguri, „oferind la discreție persoanelor prezente oxycodonă, xanax, și metamfetamină”.

În noaptea tragediei din 2 Mai, pe 19 august, tânărul a fost prins de poliție în Vama Veche cu canabis și și bromazepam, ținute în mașină.

„Consumul constant de droguri i-a marcat evoluția personală”

Anchetatorii mai spun că Vlad Pascu a început să consume droguri de la 13 ani, „pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial”, alături de prieteni de vârsta sa, „cu preocupări similare”.

„În perioada de minorat (13 ani), inculpatul a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri (cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl și oxycodone)”, precizează DIICOT.

„Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială”, precizează DIICOT.

Astel, acest „cumul de factori” a condus în final la tragedia din 2 Mai, când Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri și i-a ucis pe doi dintre ei.

Acuzațiile pe care DIICOT i le aduc părinților lui Vlad Pascu

În același dosar înaintat Tribunalului București, a fost trimisă în judecată și Miruna Pascu, mama tânărului, arestată și ea preventiv, precum și tatăl Mihai Pascu, sub control judiciar.

Miruna Pascu este acuzată că a încercat să o șantajeze pe fosta iubită a lui Vlad Pascu după accident. Totodată, este suspectată și că i-a furnizat droguri fiului ei.

„Cu privire la inculpată, s-a reținut că prin intermediul unor mesaje (transmise prin telefon) a amenințat o persoana vătămată cu posibilitatea generării în mass-media a unei campanii de denigrare – cu referire directă la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru participare la săvârșirea unei infracțiuni – amenințare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, scopul fiind acela de a o determina să poarte o discuție cu privire la aspectele cunoscute despre istoricul de consumator și distribuitor de droguri al fiului inculpatei”, precizează DIICOT.

Femeia a constrâns-o apoi pe fată, care era minoră să nu dea declarație de martor în dosarul fiului ei „sau să facă declarații mincinoase în eventualitatea în care acceptă să fie audiată în calitate de martor”.

Referitor la Mihai Pascu, s-a reținut faptul că, în urma unor percheziții făcute pe 14 septembrie, bărbatul a deținut în casă, fără drept, un număr de 73 cartușe de vânătoare, muniție letală, de proveniență industrială.

Inculpații trebuie să plătească 45.000 de lei cheltuielile judiciare avansate de stat, precizează DIICOT.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *