Ziua Mondială a Bolnavului – cum să îi susții pe oamenii dragi cu probleme de sănătate?

Ziua Mondială a Bolnavului – cum să îi susții pe oamenii dragi cu probleme de sănătate?

Ziua Mondială a Bolnavului a fost inițiată de Papa Ioan Paul al II-lea și este sărbătorită anual pe 11 februarie. Această zi specială a fost concepută pentru a aduce o atenție sporită asupra nevoilor celor bolnavi și pentru a asigura că sunt tratați cu respect, demnitate și compasiune. În acest context, dorim să accentuăm modalitățile pozitive în care poți interveni și tu pentru a îi susține pe cei dragi care au probleme de sănătate:

Asigură-le accesul la servicii medicale holistice

Medicina holistică se concentrează pe îngrijirea integrală a pacientului, luând în considerare nu doar simptomele unei boli specifice, ci și starea mentală și spirituală a acestuia. Aceasta vizează crearea unui echilibru între minte, corp și spirit, tratând pacientul ca pe un întreg și nu doar o serie de simptome sau afecțiuni. Pe scurt, medicina holistică nu se limitează la tratarea bolilor, ci se concentrează pe promovarea sănătății și a bunăstării generale, iar după acest concept se ghidează specialiștii de la Enayati Medical City.Printre avantajele pe care le oferă îngrijirea holistică a bolnavilor se află:

abordarea cauzei subiacente a afecțiunii, nu doar a simptomelor;
îmbunătățirea calității vieții prin promovarea unei stări de bine generale și echilibrate;
prin intermediul tehnicilor de relaxare și meditație oferite de specialiști, medicina holistică poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, factori care pot contribui la apariția sau agravarea multor afecțiuni.

Oferă-le înțelegere și suport emoțional în gestionarea problemelor de sănătate

A le oferi înțelegere și suport emoțional celor dragi care se confruntă cu probleme de sănătate este un element care contribuie la procesul lor de vindecare sau de gestionare a afecțiunilor. Începe prin a identifica nevoile emoționale ale persoanei. Fiecare individ are propriul său mod de a face față problemelor de sănătate, iar nevoile emoționale pot varia considerabil. Unele persoane pot dori să discute deschis despre starea lor de sănătate, în timp ce altele pot prefera o abordare mai subtilă. Alte aspecte utile: 

Creează un mediu optim

Persoanele bolnave trebuie să se simtă în siguranță și confortabil pentru a își exprima sentimentele și temerile. Acest lucru poate implica asigurarea unui spațiu calm, oferirea de timp pentru discuții sau pur și simplu fiind prezent și disponibil. 

Îmbunătățirea comunicării

Acest lucru include exprimarea empatiei și ascultarea activă. De asemenea, este important să menții o comunicare deschisă cu cei din echipa de îngrijire, pentru a te asigura că toate nevoile emoționale ale persoanelor dragi sunt îndeplinite.

Accesul la resurse suplimentare

Este important să fii conștient de faptul că, uneori, suportul emoțional poate necesita mai mult decât ceea ce poți oferi ca individ. În aceste cazuri, poate fi util să îndrumi persoanele dragi către resurse suplimentare, cum ar fi consiliere profesională, grupuri de suport sau servicii de asistență psihologică.

Colaborează cu personalul medical

Comunicarea eficientă cu personalul medical este un aspect vital pentru a le asigura persoanelor dragi îngrijirea adecvată. Familia și prietenii ar trebui să fie în măsură să comunice clar și concis cu medicii și asistentele despre simptomele pe care le experimentează pacienții, tratamentele pe care le urmează și orice alte probleme sau preocupări. Alte aspecte pe care le cuprinde colaborarea eficientă cu personalul medical sunt: 

Înțelegerea terminologiei medicale

Un alt aspect important este înțelegerea terminologiei medicale, deoarece aceasta poate fi o barieră în comunicarea cu personalul medical. Înțelegerea termenilor medicali poate ajuta la o mai bună înțelegere a diagnosticului, a tratamentului și a prognosticului. Pentru a ajuta la înțelegerea terminologiei medicale, rudele și prietenii bolnavilor pot cere clarificări din partea personalului medical.

Urmarea instrucțiunilor din planul de îngrijire

Colaborarea cu personalul medical înseamnă și urmarea instrucțiunilor acestora în ceea ce privește planul de îngrijire al pacientului. Acest lucru poate implica administrarea corectă a medicamentelor, respectarea programului de vizite la medic sau respectarea recomandărilor pentru un stil de viață sănătos.

Explorarea opțiunilor de tratament

În calitate de susținător al unui pacient, este important să ai capacitatea de a pleda pentru nevoile și dorințele acestuia. Acest lucru poate implica discutarea opțiunilor de tratament cu medicii și, eventual, cererea unei a doua opinii medicale.Ține cont de recomandările noastre și ajută și tu persoanele dragi să facă față mai bine provocărilor bolilor și să îmbunătățească nivelul calității vieții lor!

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *