Cât câștigă în medie un angajat în IT, vânzări sau contabilitate, în România

Cât câștigă în medie un angajat în IT, vânzări sau contabilitate, în România

Potrivit ultimului raport al Hays care poate fi downloadat chiar aici, care a analizat tendințele salariale din mai multe industrii și sectoare din România, se observă că salariile au înregistrat o tendință de creștere în 2023.

Salarii în România

Acest lucru este atribuit pieței competitive a locurilor de muncă, lipsei de competențe și ratei scăzute a șomajului. În ciuda acestui fapt, creșterea salariilor nu a fost uniformă pentru toate tipurile de locuri de muncă și industrii.

Potrivit raportului, industria contabilă și financiară a rămas stabilă în 2023, cu un echilibru între profesioniștii disponibili și cererea angajatorilor. În ceea ce privește sectorul construcțiilor civile, acesta a înregistrat o creștere semnificativă a locurilor de muncă, determinată de investițiile în infrastructură și de proiectele imobiliare. Sectorul energiei regenerabile a adus, de asemenea, multe oportunități pentru profesioniști și organizații, iar creșterea salariilor a fost observată și în domeniul Ingineriei și producției.

Diversitate în domeniile din țara noastră

Pe de altă parte, în domeniul resurselor umane, se observă o schimbare strategică, cu accentul pus pe diversitate, echitate și incluziune. Atracția și retenția talentelor de top devin tot mai importante, iar companiile adoptă strategii de marketing localizate și inițiative de dezvoltare profesională adaptate pentru a crea un mediu de lucru pozitiv și implicant pentru angajați.

În sectorul vânzărilor și marketingului, se observă o revizuire strategică, cu accentul pus pe canalele digitale și pe perspectivele bazate pe date. Salariile din acest domeniu reflectă cererea crescută de profesioniști calificați în marketing digital, SEO și analiză, iar companiile își concentrează eforturile pentru asigurarea de talente de top capabile să navigheze prin complexitatea pieței locale.

În concluzie, raportul Hays evidențiază o diversitate de tendințe salariale și de ocupare a forței de muncă în diverse sectoare din România, reflectând dinamica și adaptabilitatea continuă a pieței muncii în fața provocărilor și oportunităților în evoluție.

Mai jos, poți vedea câteva capturi de ecran din raportul Hays.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *