Ce se întâmplă când beți în cuplu, în mod regulat. Rezultatele bizare ale unui studiu

RMAG news

Cei care împărtășesc obiceiuri similare de băut în cuplu au tendința să trăiască mai mult decât cei care nu o fac, conform unui studiu efectuat pe mai mult de 9.000 de persoane.

Asta ar putea suna ca o sugestie de a bea mai mult cu partenerul tău, dar cercetătorii de la Universitatea Michigan avertizează împotriva luării acestui lucru prea literal.

Ce spune noul studiu, de fapt, despre băutul în cuplu

Studiile anterioare au analizat cum obiceiurile de băut afectează relațiile cuplurilor, dar efectele de lungă durată ale comportamentelor lor de băut comune sau solitare asupra sănătății nu sunt la fel de clare.

Conceptul de băut în cuplu, descris pentru prima dată în 1998, sugerează că obiceiurile de băut ale cuplurilor căsătorite pot afecta relația lor, în special, dacă o persoană bea mai mult decât cealaltă, este asociată cu mai multă nemulțumire maritală și conflicte.

„Marea majoritate a cercetărilor a examinat cupluri mai tinere și băutura excesivă discordantă”, scriu oamenii de știință/

„Concluziile acestor studii indică faptul că discordanța este asociată cu o satisfacție maritală mai scăzută, o agresiune verbală mai mare și rate mai ridicate de divorț”, s-a declarat, de asemenea.

Opusul ar putea avea și beneficiile sale. Obiceiurile de băut comune ar putea aduce cuplurile împreună, sau cel puțin nu le-ar îndepărta.

Important este să nu beți mult, dar nici deloc, și absolut mereu împreună, susțin oamenii de știință

Cei 9.312 participanți studiați proveneau din 4.656 de cupluri de sex diferit care erau căsătorite sau trăiau împreună. De asemenea, aceștia au completat cel puțin trei valuri ale Studiului de Sănătate și Retrașire, un sondaj al adulților cu vârsta de 50 de ani și peste din SUA care include cupluri intervievate la fiecare doi ani.

Cercetătorii s-au concentrat în special pe modelele de băut ale acestor cupluri mai în vârstă, în loc de tipul de alcool consumat. Dacă participanții au raportat consumul de alcool în ultimele trei luni, li s-a cerut să raporteze cantitatea medie consumată pe săptămână.

„Am descoperit, în mod interesant, că cuplurile în care ambii au indicat consumul de alcool în ultimele trei luni au trăit mai mult decât celelalte cupluri în care fie ambii au indicat că nu beau sau aveau modele discordante de băut în care unul bea și celălalt nu”, explică unul dintre oamenii de știință.

De asemenea, au descoperit că băutura ușoară sau moderată la ambii parteneri era asociată cu o viață mai lungă, în comparație cu ambii parteneri care beau excesiv sau deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *