Elveția a anunțat că elimină controlul pașapoartelor în aeroporturi, pentru români și bulgari. De la ce dată nu vom mai avea nevoie de acest document pentru a zbura în Țara Cantoanelor

Elveția a anunțat că elimină controlul pașapoartelor în aeroporturi, pentru români și bulgari. De la ce dată nu vom mai avea nevoie de acest document pentru a zbura în Țara Cantoanelor

Consiliul Federal a luat decizia în cadrul ședinței de miercuri, prin care s-a adoptat decizia Consiliului UE de la sfârșitul lunii decembrie. În consecință, toate controalele la frontierele aeriene și maritime vor fi eliminate pentru cele două țări, scrie cotidianul Blick.

Începând cu data de 31 martie, Elveția renunță la verificările de identitate pentru călătorii provenind din România și Bulgaria. Această măsură, care a fost luată în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, marchează un pas important în procesul de armonizare a politicilor de securitate între Elveția și țările membre UE. Prin eliminarea necesității verificărilor de identitate pentru călătorii din cele două țări menționate, se urmărește facilitarea și fluidizarea circulației persoanelor între Elveția și țările membre UE, oferind astfel noi oportunități de călătorie.

“Pașaportul de carbon”, noua găselniță UE prin care vor fi limitate călătoriile celor care nu sunt “prietenoși cu mediul”

Această mutare reprezintă o extindere a spațiului Schengen, iar în perspectivă, România și Bulgaria vor avea posibilitatea de a elibera vize Schengen de sine stătătoare. Consiliul Federal argumentează că experiența anterioară cu aderarea Croației la spațiul Schengen indică faptul că o astfel de decizie “nu ar trebui să genereze o creștere semnificativă a migrației”.

În prezent, zona Schengen include 27 de țări europene, cu un număr total de aproximativ 400 de milioane de cetățeni, cuprinzând 23 de state membre UE și patru state partenere: Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

De facto, spațiul Schengen include și patru micro-state europene – Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

Cum am ajuns să mâncăm pâine de la străini. Din grânarul Europei, România este acum al patrulea cel mai mare importator de grâu din UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *