Noi imagini cu surparea de la Slănic, groapa se adâncește. Care ar putea fi cauza, primele concluzii

Noi imagini cu surparea de la Slănic, groapa se adâncește. Care ar putea fi cauza, primele concluzii

Noi imagini cu surparea de la Slănic, aici unde situația este din ce în ce mai gravă, având în vedere că groapa se adâncește. Terenul continuă să fie afectat pe strada 23 august. Amintim că în zona există mai multe blocuri de locuințe.

Imagini cu surparea de la Slănic. Care ar putea fi cauza

Un copac a fost înghițit de pământ, iar un alt arbore este pe punctul de a se prăbuși în groapă. De altfel, un stâlp de eletricitate a fost deconectat de la rețea, având în vedere că stă să cadă, așa cum se poate observa în imagini.

Oamenii sunt revoltați, iar primele concluzii ale autorităților locale arată că o posibilă cauză a apariției craterului ar putea fi infiltrațiile de apă în sol. De altfel, Vergiliu Nanu, directorul Oficiului Județean de Cadastru susține că de vină ar fi lucrările de gaze desfășurate în sezonul rece.

„Nu au fost făcute studii geo-tehnice. Toată iarna au fost șanțuri pline cu apă aici”, a transmis Nanu, care susține că responsabil pentru situație ar fi președintele CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, potrivit g4media.ro.

Totodată, primarul din localitate Slănic spune că au fost făcute reclamații încă din decembrie anul trecut. Amintim că strada s-a surpat săptămâna trecută, joi, 25 aprilie, făcându-și apariția un crater de aproximativ doi metri.

42 de oameni au fost evacuați din locuințe

Având în vedere pericolul, 42 de oameni au fost evacuați din imobilele lor. Cei mai mulți dintre aceștia s-au dus la rude, iar două familii au fost cazate la pensiuni din localitate, conform autorităților locale.

În zona respectivă, reprezentanții Institutului Naţional pentru Fizică a Pământului au montat dispozitive pentru a analiza terenul. Între timp, ipoteza conform căreia situația ar avea loc din cauza prăbuşirii unei galerii subterane de la exploatarea minieră din zonă a fost exclusă.

Măsurătorile continuă în zona cu pricina. „42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administrației publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localității.

Situația este continuu monitorizată iar personal specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători în vederea transmiterii acestora expertului tehnic în domeniul Af (Rezistența Mecanică și Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ)”, informau reprezentanții DSU, acum câteva zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *