Percheziţii DNA la Primăria Ploieşti, în dosarul privind afacerea imobiliară White Tower

Percheziţii DNA la Primăria Ploieşti, în dosarul privind afacerea imobiliară White Tower

Procurorii DNA au descins joi dimineaţă, 8 februarie, la sediul Primăriei Ploieşti, într-o anchetă care vizează complexul White Tower, al cărui dezvoltator imobiliar este acuzat că a revândut apartamentele cumpărate de 16 oameni către alții, potrivit site-ului local Observatorul Prahovean.

Ancheta vizează în primă fază activitatea Direcției de Urbanism a Primăriei, de unde se ridică documente. În urma acestor percheziţii, mai multe persoane, între care şi arhitecta şefă, ar urma să fie duse la audieri, potrivit unor surse judiciare citate de Agepres.

Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici, a confirmat că au loc percheziții la primărie, dar a precizat că nu este vizat de această anchetă.

„Se ridică niște documente de acolo (n.r. de la Urbanism), este o procedură specifică, nu mă vizează. Ce să vă spun? Nu știu ce urmărește procurorul, dar sigur are o logică. Am discutat mai devreme cu domnul procuror, cu echipa care a venit, chiar i-am rugat odată pentru totdeauna să se întâmple niște lucruri în sensul că m-am săturat de poveștile spuse prin presă cu nu știu ce apartamente. E procedură specifică, spor la treabă!”, a spus Andrei Volosevici, pentru Observatorul Prahovean.

În acest dosar se află în arest preventiv avocatul Vlad Nichita şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiaşi familii (mamă şi fiu) – Mărioara Lupu şi Mihai Lupu. Notarii George-Radu Tudose şi Maria Tudose sunt în arest la domiciliu, potrivit Agerpres.

Scandalul apartamentelor de lux de la White Tower

Procurorii prahoveni au făcut luni, 22 ianuarie, 15 percheziţii în trei judeţe, la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 18 octombrie 2016 – 20 octombrie 2023, „un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, a indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 de euro şi 424.091 de lei (în total 1.071.174 de euro)”.

Concret, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare a unor apartamente, urmate de achitarea integrală a contravalorii acestora, şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică spre alte persoane.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *