Singura mănăstire din lume construită pe vârful unei stânci înalte de 40 de metri. Călugării sunt nevoiți să escaladeze un zid

Singura mănăstire din lume construită pe vârful unei stânci înalte de 40 de metri. Călugării sunt nevoiți să escaladeze un zid

Singura mănăstire din lume construită pe vârful unei stânci înalte de 40 de metri. Călugării sunt nevoiți să escaladeze un zid, urcarea fiind o ascensiune curajoasă și plină de adrenalină pentru toată lumea din această zonă.

Unicul lăcaș de cult care a fost ridicat pe vârful unei stânci de 40 de metri. Călugării trebuie să urce un perete vertical

Unicul lăcaș de cult care a fost ridicat pe vârful unei stânci de 40 de metri. Călugării trebuie să urce un perete vertical pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Mănăstirea este situată în Imereti, o regiune îndepărtată din Georgia.

Aceasta este la o distanță de 200 de kilometri de capitala țării, Tbilisi. Singura modalitate de a ajunge în această regiune este cu mașina sau cu autobuzul, pentru că nu circulă niciun tren în această zonă a Europei.

Cei care au ajuns aici spun că drumul merită pentru că are dealuri cu spinări ondulate, în timp ce pădurile luxuriante de pini flanchează șoseaua. Ulterior, traseul presupune o drumeție de aproximativ 20 de minute pe jos.

Călugării de aici sunt nevoiți să urce pe o stâncă înaltă și verticală ca un stâlp de înaltă tensiune, de aici și denumirea de Pilastrul, Stâlpul sau Coloana Kațchi. Clădirea unică în întreaga lume este izolată și nu poate fi vizitată de niciun turist.

Când a fost construită mănăstirea unică în lume

Mănăstirea din vârful Kațchi este construită pe un monolit natural de calcar care se înalță la 40 de metri în aer. A fost ridicată undeva în secolele al VI-lea și al VIII-lea de către așa-numiții „stâlpnici” sau „călugării stâlpilor”.

Aceștia erau de părere că rugăciunea care se închină în astfel de locuri înalte și izolate are rolul de a-i îndepărta de tentațiile lumești. Lăcașul de cult a fost dedicat unui călugăr pe nume Maxim Mărturisitorul.

Istoricii transmit că mănăstirea a început să fie locuită de călugări în jurul secolului al X-lea. Nici până acum nu există informații clare legat de felul în care au fost cărate materialele de construcție pentru a se construi biserica.

Călugării au trăit în vârful stâncii vreme de secole bune. Ultimul, Maxim, a coborât definitiv în anul 2015, când a vorbit despre experiența trăită în vârful stâncii. În prezent, acesta este conducătorul mănăstii unice în lume.

„Prima dată când am urcat, nu am îndrăznit să mă uit în jos. Dar acum m-am obișnuit și pot să termin traseul mortal în aproximativ 15-20 de minute fără frânghie sau ham de asigurare”, a declarat părintele Maxim, scrie digi24.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *