62% dintre tinerii ruși vor tratative de pace în locul „operațiunii speciale”, iar cei peste 60 de ani vor continuarea războiului – sondaj oficial publicat de presa de la Moscova

Respondenților li s-a cerut să aleagă între continuarea ostilităților sau negocierile de pace, iar răspunsurile au fost împărțite aproximativ egal: 45% dintre toți cei întrebați au optat pentru acțiuni militare, 44% – pentru tratative de pace.

Sondajul publicat joi de ziarul Kommersant este al doisprezecelea de la începutul războiului și arată, scrie ziarul, că locuitorii Federației Ruse, țară cu 140 de milioane de locuitori, continuă să creadă că atacarea Kievului este un lucru bun. Aproape 2 din 3 ruși, mai exact 64%, spun și acum că sunt favorabili atacului Kievului.

Referindu-se la acțiunile armatei ruse, 58% dintre ruși evaluează pozitiv ceea ce oficial se numește „operațiunea militară specială” și doar 21% consideră că „operațiunea specială” e greșită. 

<strong>Perioada derulării sondajului telefonic a fost 16-19 iunie, anterioară rebeliunii armate a lui Prigojin.</strong>

Când vine vorba despre continuare, publicul rus se împarte însă în două. 45% vrea opțiune militară, în continuare, în timp ce 44% dintre ruși solicită începerea tratativelor de pace. 

Dintre cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, 62% susțin tranziția la diplomație, lucru pe care îl cred doar 36% dintre cei cu vârsta de 60 de ani și peste. Cei în vârstă preferă continuarea acțiunii militare.

În cazul unei noi mobilizări, doar 1 din 3 oameni vor continuarea „operațiunii militare”

Însă dacă ar urma un al doilea val de mobilizare în țară, pentru front, situația se schimbă, scrie ziarul Kommesant.  

<strong>54% dintre oameni ar dori atunci tratative de pace și doar puțin peste o treime, 35%, ar fi în favoarea continuării ostilităților în cazul unei noi chemări a populației la „operațiunea specială”.</strong>

Și pentru ruși e clar că va continua conflictul: proporția celor care cred că se va întinde pe mai mult de un an crește în mod regulat și a ajuns la 49%. În martie 2022, această opțiune a fost aleasă doar 13% dintre respondenți.

Foto: HEPTA

 Read More 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *