Bilanțul după cutremurul din China a crescut la 131 de morți și aproape 1.000 de răniți. Salvatorii încă mai caută supraviețuitori, în ciuda frigului

Bilanțul după cutremurul din China a crescut la 131 de morți și aproape 1.000 de răniți. Salvatorii încă mai caută supraviețuitori, în ciuda frigului

Bilanțul victimelor cutremurului din China a crescut la 131 de morți și aproape 1.000 de răniți, iar salvatorii sapă printre dărâmături în condiții de temperaturi sub zero grade Celsius, scrie The Guardian. Seismul cu magnitudinea de 6,2 grade a avur loc luni la granița dintre provinciile Gansu și Qinghai.

Miercuri dimineață, autoritățile au anunțat că bilanțul oficial a crescut la 131 de morți în Gansu și 782 de răniți, iar în Qinghai la 18 morți și 198 de răniți.

Pe fondul unui val de frig de câteva zile care a cuprins cea mai mare parte a Chinei, în zona de mare altitudine din nord-vestul Chinei s-au înregistrat temperaturi de până la -16C, ceea ce a îngreunat eforturile de salvare.

Cutremurul a avariat peste 150.000 de case, potrivit presei de stat și a fost urmat de mai multe replici puternice și alunecări de teren.

Echipele de intervenție, inclusiv 1.500 de pompieri, 1.500 de ofițeri de poliție, 1.000 de soldați PLA și aproximativ 400 de medici, au continuat să scoată oameni dintre dărâmături și să trateze răniții.

Autoritățile au declarat că 78 de persoane au fost salvate în Gansu, dar că 20 de persoane sunt încă dispărute din două sate din județul Minhe, unde o alunecare de teren a măturat, îngropând pe jumătate multe clădiri în nămolul brun.

Operațiunile de căutare și salvare și eforturile de relocare a locuitorilor au continuat, în timp ce mass-media de stat arăta imagini cu buldozere care îndepărtau noroiul gros.

Red Cross food truck provides lunch for #earthquake survivors in NW China. pic.twitter.com/En9AB1fJym

— CGTN (@CGTNOfficial) December 20, 2023

Este de așteptat ca temperaturile scăzute să continue în regiune, dar mulți locuitori se tem să se întoarcă acasă și se înghesuie în jurul focurilor în spații deschise.

Zona îndepărtată și muntoasă este locuită de mai multe grupuri etnice predominant musulmane și se află în apropierea unor comunități tibetane.

Din punct de vedere geografic, se află în centrul Chinei, deși zona este denumită în mod obișnuit nord-vest, deoarece se află la marginea nord-vestică a câmpiilor mai populate ale Chinei.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *