Dezastru găsit de ANPC pe litoral: frigidere murdare, alimente stricate. Ploaie de amenzi în urma controalelor

Dezastru găsit de ANPC pe litoral: frigidere murdare, alimente stricate. Ploaie de amenzi în urma controalelor

Comisarii pentru protecția consumatorilor au supravegheat activitatea a 22 de operatori economici din zona Mamaia, cu scopul de a asigura respectarea drepturilor și siguranța consumatorilor. Misiunea lor a constat în verificarea aspectelor legate de calitatea serviciilor oferite și respectarea normelor de protecție a consumatorilor.

În urma verificărilor efectuate, au fost descoperite o serie de nereguli care au condus la aplicarea de amenzi contravenționale. Cuantumul total al amenzilor a atins suma de 132.000 de lei, ca urmare a încălcării unor prevederi legale în domeniul turismului și prestării de servicii. În plus, în cazul a șapte operatori economici, s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor constatate.

“Încă 22 de operatori economici au fost controlaţi de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în cadrul Comandamentului Litoral 2023, înaintea sfârşitului de săptămână care marchează jumătatea lunii iulie, pe 13.07.2023, în satul de vacanţă Mamaia. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate opt avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 132.000 lei. Măsurile complementare aplicate au fost: oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de circa 25.000 lei; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 7 de operatori economici; propunerea încetării practicilor comerciale incorecte pentru 44 de operatori economici”, se spune într-un comunicat al ANPC, remis vineri seara Agerpres.

Citește și: Datele centralizate în urma controalelor de la azilele groazei. Câți bătrâni au avut nevoie de spitalizarePrincipalele abateri constatate sunt: folosirea unor produse şi servicii nesigure; lipsa autorizaţiei de funcţionare sau a vizei anuale de funcţionare; neasigurarea utilizării grupului sanitar în mod gratuit; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, deteriorate, cu grad mare de uzură; nerespectarea regimului de temperatură de depozitare şi expunere a produselor alimentare; lipsa protecţiei preparatelor faţă de mediul înconjurător, împotriva infestării; nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare; folosirea unor plase de protecţie împotriva insectelor deteriorate; nedelimitarea zonelor de plajă (neasigurarea procentului de 30% din suprafaţa plajei cearceafurilor); lipsa dovezii igienizării saltelelor; folosirea unor saltele pătate; comercializare unor jucării periculoase, fără etichete, fără marcaj CE; comercializarea unor produse nealimentare fără etichete traduse în limba română; folosirea unor condiţii de depozitare insalubre; folosirea unor cântare fără verificare metrologică Finalizat PVCC 1079752; informare incorectă privind substanţele posibil alergene; desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în spaţii neadecvate; lipsa graficului de schimb a uleiului de prăjire; schimbarea stării termice a produselor alimentare; lipsa informării referitoare la declaraţia nutriţională, alergeni, produs provenit din produs congelat; lipsa grupurilor sanitare, a duşurilor şi a vestiarelor; lipsa recipientelor de colectare a deşeurilor; lipsa afişării preţului de comercializare şi depozitarea băuturilor direct pe paviment.

Citește și: Cele 7 alimente ce pot provoca toxiinfecție alimentară în timpul verii – Care sunt cele mai expuse persoane – Simptome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *