Mitul care, de fapt, s-a dovedit a fi real: Chiar poți să mori de plictiseală!

Mitul care, de fapt, s-a dovedit a fi real: Chiar poți să mori de plictiseală!

Indiferent ca suntem adulti sau copii, s-ar putea sa petrecem ore intregi fara a face nimic si sa intram intr-o stare de plictiseala profunda. Aceasta poate avea efecte asupra sanatatii noastre, influentandu-ne starea de spirit, atentia, motivatia si performanta fizica si mentala. Potrivit cercetarilor, starea de plictiseala poate afecta atat sistemul nervos central, cat si sistemul imunitar, afectand capacitatea noastra de a face fata stresului, de a ne concentra sau de a ne relaxa. 

Adolescentii care tind sa dramatizeze totul s-ar putea sa descopere ceva cu aceasta fraza. Cercetatorii de la University College London au descoperit ca oamenii care se plang de un nivel ridicat de plictiseala sunt de aproape doua ori mai predispusi sa moara de boli de inima sau de accident vascular cerebral, comparativ cu acei oameni care spun ca se bucura de viata.

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță nu se mai ascund de ochii lumii. Cei doi au participat la un eveniment organizat de Mircea Geoană, ținându-se de mână

Studiul, citat de feminis, a urmarit aproximativ 7500 de oameni, timp de 25 de ani, si a determinat ca persoanele care se plangeau de un nivel ridicat de plictiseala (cum spune si zicala populara “mor de plictiseala” sau “ma plictisesc de moarte”) au avut mai multe sanse sa moara pana la sfarsitul studiului.

Si in timp ce senzatia de plictiseala (ideea de a te simti foarte plictisita) este probabil un efect secundar al altor factori de risc, cum ar fi depresia sau consumul de droguri, aceasta este o dovada destul de convingatoare ca ar fi momentul sa iti alegi un hobby sau sa iti gasesti o pasiune, nu? 

Cele mai bune glume la videoclipul cu sexy-jandarmul în noua uniformă. „L-ați luat de la prezentările de lenjerie ale lui Botezatu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *