Pinguinii africani riscă să dispară până în 2035. Ce cauze au dus la scăderea dramatică a populației lor

Pinguinii africani riscă să dispară până în 2035. Ce cauze au dus la scăderea dramatică a populației lor

Pinguinii africani sunt pe cale de dispariție până în 2035, dacă nu se iau măsuri pentru a le asigura supraviețuirea, avertizează activiștii de mediu, potrivit The Guardian.

Populația de pinguini africani a scăzut dramatic în ultimii 100 de ani. La începutul secolului al XX-lea, se crede că existau probabil câteva milioane de perechi care puteau asigura reproducerea speciei: în prezent, au rămas mai puțin de 11.000 de perechi de reproducere, iar populația continuă să scadă brusc.

Pinguinul este inclus, de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, pe lista roșie a speciilor amenințate. Până în 2035, conform tendințelor actuale, oamenii de știință spun că nu vor exista suficiente perechi de reproducere pentru ca specia să continue să supraviețuiască în sălbăticie.

Pescuitul excesiv și schimbările de mediu din Pacific au dus la împuținarea dramatică a populațiilor de pești, cum ar fi sardinele și hamsiile, motiv pentru care pinguinii trebuie să se lupte pentru hrană. Aceștia sunt, de asemenea, amenințați de boli, furtuni și inundații, precum și de poluare.

Pinguinii africani sunt cunoscuți pentru dungile lor distinctive neobișnuite și pentru țipetele lor distinctive. Ei trăiesc mai ales în insulele din largul coastelor Namibiei și Africii de Sud. În 1985, au format o colonie în Boulders Beach, în suburbia Simon’s Town din Cape Town. Pinguinii ajung adesea în oraș și pot fi găsiți cuibărind în grădini, ascunzându-se sub mașini și plimbându-se alături de navetiștii din Cape Town.

În ciuda amenințărilor cu care se confruntă pinguinii, există totuși speranță pentru supraviețuirea lor. „Tristețea este pentru pesimiști, iar renunțarea nu este o opțiune”, a declarat dr. Judy Mann, director de proiecte strategice la Fundația Two Oceans Aquarium.

„Dacă pescăriile, guvernul sud-african, companiile petroliere și de transport maritim, oamenii de știință, conservaționiștii, aliații internaționali și publicul lucrează împreună, putem opri scăderea numărului de pinguini africani în fiecare an”, a precizat Judy Mann.

Foto: Profimedia Images

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *