Top 10 cele mai vândute titluri Arthur și miniGrafic în luna august

Top 10 cele mai vândute titluri Arthur și miniGrafic în luna august

Știați că în Statele Unite și în Europa Occidentală topurile celor mai bine vândute cărți sunt dominate de romane grafice, comics și manga? Ei bine, se pare că și la noi lucrurile se îndreaptă într-acolo: iată topul bestsellerurilor Arthur din luna august. Pe lângă romanele cu care ne-am obișnuit deja, mai mult de jumătate din titluri sunt romane grafice și benzi desenate.

Copacul cu 52 de etaje, Andy Griffiths (il. Terry Denton, trad. Mihaela Buruiană, 7 ani+)

Cei doi prieteni, Andy și Terry, voiau și ei, ca toți copiii, o căsuță în copac. Doar că au dus-o la nivelul următor. De fapt, la următoarele 52 de nivele. De la bazine cu rechini, lansatoare de bezele până la un hipodrom și o academie de dresat melci. Casa lor conține cam tot ce poate imaginația să născocească. Și mai mult!

Războiul care mi-a salvat viața, Kimberly Brubaker Bradley (trad. Iulia Arsintescu, 14 ani+)

Distins cu Newbery Honor, Războiul care mi-a salvat viața este un roman istoric plasat în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Ada și fratele ei mai mic nu trebuie să se apere doar de bombele inamice, dar și de furia mamei, așa că-și caută adăpostul și libertatea departe de Londra.

Matilda, Roald Dahl (trad. Christina Anghelina, 10 ani+)

Cartea-cult a lui Roald Dahl urcă o poziție în top. Se vede bine că puștii se distrează de minune cu aventurile neastâmpăratei Matilda. Nici nu e de mirare: părinții îi fac zile fripte, colegii au și ei ciudățeniile lor, ca să nu mai vorbim de îngrozitoarea directoare Trunchbull. Noroc că Matilda știe cum să le țină piept.

Curaj, Raina Telgemeier (cul. Braden Lamb, trad. Lavinia Mihok, 11 ani+)

Primul roman grafic din topul de luna aceasta este Curaj, o poveste aproape autobiografică a Rainei, o adolescentă care trebuie să facă față propriilor frici, dar și avalanșei de răutăți venite dinspre colegi. Adolescența nu-i deloc ușoară. Dar cu puțin curaj și prieteni buni îi putem face față.

Zâmbește, Raina Telgemeier (cul. Stephanie Yue, trad. Ioana Vâlcu, 10 ani+)

Raina ar zâmbi, doar că, în urma unui accident, își pierde doi dinți din față. Și ăsta chiar pare sfârșitul lumii. Cum va da ochii cu colegii de la școală și, mai ales, cum va reuși să se apropie de băiatul de care-i place? Se bazează pe prietenele ei, dar nici ele nu par chiar de încredere. Așa că-și ia inima în dinți și decide să se descurce pe cont propriu.

Surori, Raina Telgemeier (cul. Braden Lamb, trad. Lavinia Vasile, 11 ani+)

Raina Telgemeier e pe cai mari. Cele trei romane grafice inspirate din propria experiență sunt în topul lunii august. Protagonista Raina se pricopsește cu o soră mai mică, Amara. La început nu pare deloc o idee bună, dar, pe măsură ce cresc, cele două ajung să se împrietenească. Un pic. Fratele mai mic și conflictele tot mai dese dintre părinți le apropie și mai mult.

SpongeBob Comics #1. Aventuri marine trăsnite, Stephen Hillenburg (trad. Ioana Tudor, 8 ani+)

SpongeBob Pantaloni Pătrați e unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de comics din întreaga lume. Nici nu e de mirare. Doar trăiește într-un ananas (în ocean, mai exact) și trece printr-o mulțime de aventuri care mai de care mai haioase.

Aventurile Căpitanului Chilot #1 | Ediția color, Dav Pilkey (cul. Jose Garibaldi, trad. Delia Zahareanu, 8 ani+)

George Beard şi Harold Hutchins, regii dintr-a patra a farselor, nu s-au gândit nicio clipă că eroul lor, Căpitanului Chilot, poate prinde viață. Dar lucrurile le scapă un pic de sub control. Deși nu le pare chiar rău când Căpitanul îi face niște zile fripte directorului Krupp.

Teatrul Corpului Uman, Maris Wicks (trad. Ioana Tudor, 12 ani+)

De ce sughițăm? Cum apar copiii? Ce se întâmplă cu sandviciul după ce-l mâncăm? La toate aceste întrebări, dar și la multe altele, ne va răspunde gazda spectacolului, domnul Schelet. Pentru el corpul uman nu mai are niciun secret și e pregătit să ne povestească tot ce vrem să știm.

Năstrușnicul motan Maurice | Ediție tie-in, Terry Pratchett (il. David Wyatt, trad. Iulia Arsintescu, 12 ani+)

Premiat cu Carnegie Medal, celebrul roman al lui Pratchett a fost ecranizat în 2022 cu nimeni altul decât Hugh Laurie dându-i voce lui Maurice. Isteț și pus pe făcut bani, Maurice are un plan ca să-i scape pe orășeni de insuportabilii șobolani. Armele lui secrete? Un fluieraș și, surpriză, o gașcă de șobolani. Doar că nu durează mult până dau de bucluc.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *