Un liceu din Germania are „patrule de pază” în fața toaletelor din școală: „Nimeni nu mai aruncă hârtia, nimeni nu mai face pe jos”

Un liceu din Germania are „patrule de pază” în fața toaletelor din școală: „Nimeni nu mai aruncă hârtia, nimeni nu mai face pe jos”

„Toaletele sunt o reflectare a societății și a școlii. Când orașul a renovat complet întreaga unitate, am dezvoltat proiectul-pilot cu elevii de clasa a XII-a“, a explicat Cornelia Gross (56 de ani), directoarea Schlossgymnasium din Mainz, reședința landului Renania-Palatinat, relatează Bild și site-ul SWR, compania publică de radio și televiziune.

„O mulțime de lucruri erau deja rupte. Toate mânerele care puteau fi smulse au fost smulse. Au fost, de asemenea, distruse vasele de toaletă”, spune directoarea Gross.

Acum, elevii stau de pază în fața intrărilor în timpul pauzelor, apoi verifică toate cabinele. Ca să fie recunoscuți, au jachete pe care sunt lipite autocolante. Pot fi contactați în orice moment.

Există un cod QR pentru telefoanele mobile pe uși. Oricine îl poate folosi pentru a raporta eventuale „daune”.

Printre altele, acum elevii din anul terminal sunt responsabili să se asigure că există suficient săpun și hârtie igienică și că elevii respectă regulile. 

Pentru viața de zi cu zi a școlii, asta înseamnă: nu există nicio șansă de provocări pe TikTok, cu rolele de hârtie igienică aprinse, care declanșează operațiunile pompierilor. „Nu există timp sau spațiu pentru vandalism”, adaugă directoarea Gross.

Silas von Watzdorf (19 ani) din clasa a XII-a, unul dintre cei 12 membri al echipelor de pază, explică faptul că „toată lumea beneficiază de această măsură“. Iar Maxim Pötz spune că „acum nimeni nu mai aruncă hârtia, nimeni nu mai face pe jos”.

Nu toți ar fi votat pentru înființarea serviciului de toaletă, dar toți participă, oricum. Proiectul pare să funcționeze pentru că toaletele sunt curate.

Cine este surprins făcând mizerie în toaletele de la Schlossgymnasium va fi raportat profesorului-diriginte. Directoarea dă dovadă de toleranță „zero”: „Dacă este necesar, măsurile de reparație vor fi facturate părinților”.

Asociația de sprijin a liceului va oferi 3.000 de euro, dacă totul merge bine până la sfârșitul anului școlar, iar banii vor fi folosiți pentru balul de absolvire.

Deteriorarea toaletelor publice reprezintă o problemă serioasă în Mainz și în împrejurimi. În 2022, orașul a cheltuit 1,3 milioane pentru curățarea toaletelor școlare.

Foto: schloss-online.de

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *