Violențe la protestul de la Bruxelles. Ciocniri între fermieri și forțele de ordine, în timp ce reprezentanții statelor UE conveneau să revizuiască politica agricolă comună (FOTO, VIDEO)

Violențe la protestul de la Bruxelles. Ciocniri între fermieri și forțele de ordine, în timp ce reprezentanții statelor UE conveneau să revizuiască politica agricolă comună (FOTO, VIDEO)

Statele UE au convenit, marți, să renunțe la încă o serie de cerințe prietenoase cu mediul în politica agricolă comună (PAC) în încercarea de dezamorsa protestele fermierilor, care s-au luptat cu forțele de ordine de la Bruxelles pentru a treia oară în două luni, relatează France 24.

 

Violențe la protestul organizat de fermieri la Bruxelles

 

Poliția belgiană a anunțat că a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene împotriva fermierilor care i-au atacat cu ouă și cocktailuri Molotov. În timpul ciocnirilor au fost răniți doi ofițeri și a avut loc o arestare.

🇧🇪🚜Today at #Bruxelles, producers and farmers are once again taking to the streets with their tractors to say ENOUGH to the green agenda.

⁉️Will the mainstream media cover this? What do you think? pic.twitter.com/cCMwvPHoSd

— Dave (@DavidHnumbers) March 26, 2024

Revizuirea PAC a fost aprobată de o comisie specială, în contextul în care miniștrii agriculturii din statele UE s-au reunit la Bruxelles sub măsuri stricte de securitate.

Fermierii au organizat un protest cu 250 de tractoare și au incendiat anvelope și baloți de fân.

the « future of Europe » seems darker today…. at least in Art Loi….#farmers #AgriculteursEnColère #tracteurs #Agriculeurs #Bruxelles pic.twitter.com/orTaODV9WQ

— Umberto GAMBINI 🇪🇺🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇪🇺🇮🇹🇪🇺 (@UGambini) March 26, 2024

 

Statele UE, de acord să revizuiască politica agricolă comună

 

„I-am ascultat pe fermierii noștri și am luat măsuri rapide pentru a le aborda preocupările într-un moment în care se confruntă cu numeroase provocări”, susține David Clarinval, vicepremier al Belgiei, țara care deține președinția rotativă a Consiliului UE.

Revizuirea, susține el, este menită să reducă birocrația și să le ofere fermierilor mai multă flexibilitate în respectarea reglementărilor ecologice, „menținând în același timp un nivel ridicat de ambiție cu privire la mediu”. În schimb, organizațiile de mediu susțin că a fost făcut un adevărat pas înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *